ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ… ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΖΕΡΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ Του Παύλου Γ. Μαρκάκη

172

Υπευθύνου Μαγνησίας της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’

π. Βουλευτή Μαγνησίας

Μέσα από τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, τόσο για την ακύρωση πτήσεων από διάφορες χαμηλού κόστους εταιρίες στο Αεροδρόμιο της Ν. Αγχίαλου, όσο και για τις βλάβες στο απαρχαιωμένο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου και για το ‘’ποιος φταίει’’ τελικά, αναδείχθηκε η πραγματική ανάγκη να δρομολογηθούν στην περιοχή μας   οι επενδύσεις  που είχα την δυνατότητα  πριν πολλά χρόνια να προτείνω και οι οποίες δυστυχώς μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν δρομολογήθηκαναλλάούτεπαρουσιάζονται σαν προτάσεις από τους φορείς και το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας.

Υπενθυμίζωλοιπόν και προτείνω να προκηρυχθείμια πρότασηεκδήλωσηςενδιαφέροντος για την κατασκευή ενός τελεφερίκ που θα ξεκινάει από μια μεγάληέκτασηδίπλα στον Περιφερειακό και θα οδηγεί σε πρώτηφάση στα Χάνια και σε δεύτερηφάση προς το ΑνατολικόΠήλιομε δυνατότηταπρόσβασης στις παραλίες του με μικράμεταφορικάμέσα.

Στην ίδιαπροκήρυξη θα περιλαμβάνεταιο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικούκέντρου σε σύγχρονεςεγκαταστάσεις και δημιουργίαυποστηρικτικώνδομών και εγκαταστάσεων.

Μπορεί να υπάρξειδυνατότητα να μελετηθεί και η δημιουργία ενός αντίστοιχου από μηδενικήβάσηαλλάσύγχρονουχιονοδρομικούκέντρου στην Όθρυ που θα υποστηρίζεται από τον Αλμυρό και τα  ορεινάχωριά της περιοχής.

Η κατασκευή και η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων μαζί ή χωριστά θα ανατεθούν σε εξειδικευμένες εταιρείες οι οποίες θα κάνουν απόσβεση της επένδυσης από τον χρόνο λειτουργίας τους. Στο σχήμα θα μπορούν να συμμετέχουν με  ποσοστά ή ετήσιο τίμημα  οι σημερινοί ιδιοκτήτες ή οι τοπικοί φορείς.

Εδώ καλείται να παίξεισημαντικόρόλο η λειτουργία του αεροδρομίουπου πρέπει η πολιτεία να δρομολογήσειτην  αξιοποίησή του από  φορέα που ναέχει την δυνατότηταεπένδυσης και πρόσκλησηςαρκετώναεροπορικώνεταιριών.

Το αεροδρόμιο εκτός από την προώθηση του τουρισμού,θα δημιουργήσειπαράλληλα ένα πλέγμαγειτονικών σε αυτό επιχειρήσεων και μονάδωναλλά και εναλλακτικώνδραστηριοτήτων πουυπάρχουν στην περιοχή αλλάπαραμένουνανενεργές .

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχειένα σημαντικότμήμα του Νομού μας το Νοτιοδυτικό που έχεισημαντικάπλεονεκτήματα και ομορφιές που είναι αναξιοποίητεςκαθόσονπαραμένουν μέχρι σήμερααπομονωμένες .

Περιμένωκυρίως από τα σημερινάπολιτικάπρόσωπα να ενεργοποιηθούνκαι με εφαλτήριο την Περιφέρεια και την σύμπραξη των Δήμων του Βόλου και του Αλμυρούνα κάνουνβήματα προς αναπτυξιακέςδραστηριότητες και να αφήσουντην μιζέρια και τους ‘’ψευτοπαλικαρισμούς’’άμαθέλουν να γίνουνχρήσιμοι.

Αν δεν μπορούν είναι σίγουρο ότι το εκλογικόσώμα θα τους κρίνει καιστείλει στα σπίτια τουςκαι θα εκλέξειάλλους που να έχουνόρεξη και οράματα για την περιοχή μας.

 

 Παύλος Γ. Μαρκάκης

Υπεύθυνος Μαγνησίας της ‘’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’

π. Βουλευτής Μαγνησίας

 

Απάντηση