Βολές κ. Ιγνάτιου από άμβωνος κατά Φίλη

167
ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Μήνυμα ενότητας έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι «σήμερα αναπτύσσεται γύρω μας άκρατος εθνικισμός, αλλά και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός», με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου, που τιμήθηκε με λαμπρότητα από τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Χθες ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, παρουσία της Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κόσμο για τη μαζική συμμετοχή στην πανήγυρη και αναφέρθηκε στην επικείμενη Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όταν γράφθηκε το έπος της ενότητας του λαού μας. «Ο μεταπολεμικός διχασμός μας κατατρέχει και αλίμονο σε όσους σταθούν και πάλι αφορμή να ζήσουμε νέους διχασμούς σε μια τόσο κρίσιμη εποχή», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, προχθές παραμονή της εορτής ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, παρουσία της Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του Δημάρχου κ. Δημητρίου Εσερίδη, του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών και μεγάλου πλήθους πιστών.

Στη διάρκεια του Εσπερινού, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στους έχοντες την εξουσία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι, που έχουν στα χέρια τους την κοσμική εξουσία, προς καιρόν, νομίζουν πως μπορούν να επιβάλουν την διατάραξη σχέσεων αιώνων, να φέρουν τη δική τους άποψη περί της Εκκλησίας, σε τούτη την πατρίδα των ηρώων και των Μαρτύρων. Όσοι μεθούν από την εξουσία χάνουν την πραγματικότητα κι αυτός είναι μεγάλος κίνδυνος. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να εφαρμόσουν όσα άλλοι προσπάθησαν πριν 70 και 80 χρόνια και απέτυχαν, είναι εκτός πραγματικότητας. Ελπίζω», κατέληξε ο κ. Ιγνάτιος, «η σωφροσύνη να επικρατήσει και θα πορευτούμε με ειρήνη και ενότητα, όπως πρέπει τούτες τις κρίσιμες ώρες…».

Απάντηση