ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗ ΔΡΑΚΕΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

206
ÁÈÇÍÁ-ÁÑÅÉÏÓ ÐÁÃÏÓ- ÊÁÔÁÈÅÓÇ ÌÁÑÔÕÑÙÍ ÃÉÁ ÔÇÍ ×ÑÕÓÇ ÁÕÃÇ// ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÂÏÕËÅÕÔÅÓ ÔÙÍ ÁÍÅÎÁÑÔÇÔÙÍ ÅËÇÍÙÍ (ÁÍÅË) ÍÏÔÇÓ ÌÁÑÉÁÓ ,×ÑÕÓÏÕËÁ ÃÉÁÔÁÃÁÍÁ, ÌÁÑÉÁ ×ÑÕÓÏÂÅËÙÍÇ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)

«Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 συμπληρώνονται 73 χρόνια από την μέρα που τα κατοχικά Γερμανικά στρατεύματα αιματοκύλισαν το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας, όπου γράφτηκε μια από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζί.

118 νεκροί άνθρωποι είναι η πληγή της Δράκειας στον μεγάλο αντιφασιστικό και απελευθερωτικό αγώνα που έδωσε ο ελληνικός λαός.

Η μνήμη των αγωνιστών και των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης μας δίνει σήμερα την αφορμή να αναλογιστούμε  τις ολέθριες συνέπειες της ναζιστικής  θηριωδίας στην περιοχή μας αλλά και για την ανάγκη πολιτικής  επαγρύπνησης όσο ποτέ άλλοτε.

Τιμούμε την μνήμη των Ελλήνων που δολοφονήθηκαν  στη Δράκεια,  σ’ ένα από τα μεγαλύτερα μαζικά εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών σε βάρος της Ελλάδας.

Τιμή και μνήμη είναι έννοιες αλληλένδετες. Κανένα Έθνος δεν μπορεί να διαφυλάξει την αυθυπαρξία του χωρίς αίσθηση της ιστορικότητάς του. Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι Έλληνες οφείλουμε να ξαναδούμε την πορεία των εθνικών αγώνων που συνετέλεσαν ώστε η Πατρίδα μας να μην χαθεί μέσα στη λήθη της Ιστορίας».

Απάντηση