Κατηφόρα του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα

174
ΑΓΟΡΑ ΒΟΛΟΣ

 

Δεν έχει τέλος η κατηφόρα του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων στον Βόλο. Οι αριθμοί αποτυπώνουν την τραγική πραγματικότητα αφού σε σύγκριση με τον Οκτώβρη του 2015 το ποσοστό της πτώσης αγγίζει ακόμη και το 40%. Οι έμποροι αγωνιούν για το μέλλον των επιχειρήσεων τους και ζητούν απο τους καταναλωτές να στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις. 

Την ίδια ώρα, συνολικά τα 8 δισ. ευρώ έφτασαν στα τέλη Σεπτεμβρίου οι οφειλές του κράτους προς ιδιώτες, δηλαδή 3 δισ. ευρώ περισσότερα από ό,τι δείχνουν τα επίσημα μηνιαία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ. Ο λόγος για «αφανή» φέσια προς ιδιώτες αξίας 3 δισ. ευρώ που είναι γνωστό μεν ότι υπάρχουν αλλά το ύψος τους δεν δημοσιοποιείται στις επίσημες στατιστικές.Σύμφωνα με τα στοιχεία το πρόσθετο αυτό βάρος για τα κρατικά ταμεία που παράλληλα αποτελεί και «πληγή» για τη ρευστότητα προκύπτει από δύο πηγές:Από 1,58 δισ. ευρώ μη βεβαιωμένες επιστροφές φόρων (στο τέλος Ιουνίου το ποσό ήταν 1,76 δισ. ευρώ)

Τα «φέσια» προς ιδιώτες έφταναν στα 9,55 δισ. στο τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με την έκθεση των θεσμών και μειώθηκαν στο τέλος Αυγούστου κατά 8,4 δισ. ευρώ.Όπως αναφέρεται στην έκθεση, «τα θεσμικά όργανα αναγνωρίζουν ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ωστόσο, παρά τη ρευστότητα που τους παρέχεται μέσω του προγράμματος, οι διαρθρωτικές αδυναμίες που προκαλούν συσσώρευση καθυστερούμενων οφειλών παραμένουν και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων του συστήματος Δημόσιας πιστωτικής διαχείρισης».

 

ΠΗΓΗ: http://www.thessaliatv.gr/ 

Απάντηση