Κοινή συνεδρίαση Συλλόγων Διδασκόντων για την εκπαίδευση των Ρομά

186
ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ενημερώνει:

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 10:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά.

Το θέμα της συνεδρίασης είναι «Κοινός προγραμματισμός και οργάνωση του έργου των Συλλόγων για την εκπαίδευση των Ρομά». Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση θα συζητηθούν: η εξασφάλιση των προϋποθέσεων ανανέωσης της γνώσης των εκπαιδευτικών στη ψυχολογική και διδακτική κατάρτιση ειδικά της ευάλωτης αυτής της ομάδας μαθητών, η διερεύνηση μεθόδων και δυνατοτήτων παρεμβάσεων για περιπτώσεις φαινομένων σχολικής αποτυχίας και διαρροής των μαθητών και η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους με σχετικές τεχνικές και προγράμματα. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των εκπαιδευτικών των Συλλόγων Διδασκόντων για την βελτιστοποίηση της παιδαγωγικής, εκπαιδευτικής και διοικητικής διαδικασίας στα σχολεία με μαθητές Ρομά.

Σημειώνουμε ότι θα προεδρεύει τριμελές προεδρείο αποτελούμενο από  Διευθυντές Σχολικών Μονάδων. Εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ορίζεται ως μέλος του προεδρείου αλλά και της οργανωτικής επιτροπής, ο Διευθυντής του  Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου Δρ Απόστολος Ζαχαρός ΠΕ02 Θεολόγος και ως γραμματέας, η εκπαιδευτικός  Αικατερίνη Μάρου ΠΕ13 Νομικής.

Τα μέλη του προεδρείου και της οργανωτικής επιτροπής εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι ο Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας Αναστάσιος Γούκος και ο Διευθυντής  του 2ου Δημοτικού Σχολείου  Αθανάσιος Τασιός.

 

 

 

 

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων σύντομα, θα ενημερωθούν, από την οργανωτική επιτροπή, για τις διαδικασίες της κοινής συνεδρίασης και των πριν τη συνεδρίαση δράσεων.  

 

 

 

Απάντηση