Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μητρόπολή μας

144

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μητρόπολή μας
Πέντε λατρευτικές εκδηλώσεις, επί τη υποδοχή του νέου χρόνου, θα πραγματοποιηθούν στη Μητρόπολή μας το Σάββατο 31/12, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στις 12μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ευλογίας της Βασιλόπιττας της Τοπικής μας Εκκλησίας, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία των Αρχών, των στελεχών του εκκλ/κού έργου και του ευλαβούς λαού μας.

Στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροσταστούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9.00 μ.μ., στους Ιερούς Ναούς Αναλήψεως του Χριστού και Αγίας Άννης Βόλου, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Στις 11.00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, θα ψαλεί σύντομος Εσπερινός και στις 12 ακριβώς η Δοξολογία, επί τω νέω έτει, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου.

Σκοπός των ως άνω λατρευτικών εκδηλώσεων είναι η υποδοχή του νέου έτους, σε κλίμα προσευχής και περισυλλογής, μακριά από ανούσιες κοσμικότητες, μέσα στο Ευχαριστιακό περιβάλλον της λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας μας.

Απάντηση