Ακυβέρνητο στον Παγασητικό το πλοίο Μυρτιδιώτισσα με 53 επιβάτες

0
610

το πλοίο σημειώθηκε μηχανική βλάβη – Σπεύδουν πλωτά σκάφη του λιμενικού και ρυμουλκά – «Ελπίζουμε να γίνει κάτι γρήγορα πριν νυχτώσει και ο κόσμος τρομοκρατηθεί» λέει ένας από τους επιβάτες

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, βρίσκεται από το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα» που είχε αποπλεύσει στις 13:00 από το λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου για Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Στο πλοίο επιβαίνουν 21 επιβάτες και 32 άτομα πλήρωμα, ενώ μεταφέρει ένα δίκυκλο και 7 ΙΧ οχήματα.

«Είμαστε μεσοπέλαγα και περιμένουμε ένα ρυμουλκό για να τραβήξει το πλοίο και να φτάσουμε στη στεριά. Δεν επικρατεί πανικός γιατί βοηθάει πολύ ο καλός καιρός και από ο,τι βλέπω υπάρχει μια ψαρότρατα που κρατάει μάλλον το πλοίο για να μην ταξιδεύει ακυβέρνητο και δυο σκάφη που γυρίζουν γύρω από το πλοίο. Ελπίζουμε να γίνει κάτι γρήγορα πριν νυχτώσει και ο κόσμος τρομοκρατηθεί» λέει στο protothema.gr ο κ. Αντώνης, ένας από τους επιβάτες.

Στο σημείο σπεύδουν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ρυμουλκά, που αναμένεται να ρυμουλκύσουν το πλοίο πίσω στον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

protothema.gr

 

Απάντηση