Ν. Χαυτούρας: «Στάχτη στα μάτια» ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου

0
477

Προς έγκριση στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και στο Υπουργείο Υγείας θα σταλεί ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου Βόλου, η σύνταξη του οποίου ολοκληρώθηκε και άμεσα θα εγκριθεί και από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων, ο νέος οργανισμός περιλαμβάνει την σύσταση τμημάτων απεικόνισης, ημερήσιας νοσηλείας Ακτινοθεραπευτικής – Ογκολογίας, Επμεβατικής Καρδιολογίας, Αντιμετώπισης Οξέων Εγκεφαλικών ενταγμένης στο Νευρολογικό Τμήμα, Χειρουργικής Θώρακος – Αγγείων κ.α. Επίσης, σύμφωνα με το νέο οργανισμό, θα αυξηθούν σε 460 (από 400 σήμερα) οι κλίνες του Νοσοκομείου, ενώ οι οργανικές θέσεις των γιατρών θα αυξηθούν σε 200 (από 155 σήμερα).

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ματθαίο Δραμητινό, η όλη μελέτη αφορά στον σχεδιασμό του «Αχιλλοπούλειου» για τα επόμενα δέκα χρόνια και η σύνταξη της ξεκίνησε την Άνοιξη του 2016. Η όλη φιλοσοφία του δε, στοχεύει σε ένα Νοσοκομείο περιφερειακό και όχι γενικό.

Ν. Χαυτούρας: «Στάχτη στα μάτια» ο νέος οργανισμός

Ως ενέργεια «αποπροσανατολισμού», χαρακτηρίζει το νέο οργανισμό ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, κ.Νίκος Χαυτούρας. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ επισήμανε πως δεν είναι αντίθετος στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου, ωστόσο – όπως είπε – η έγκριση νέου οργανισμού, όταν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης, δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως ενέργεια που σκοπό έχει να «ρίξει στάχτη στα μάτια».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Χαυτούρας, όταν μιλάμε για αύξηση των κλινών κατά 60, σημαίνει πρακτικά, ότι απαιτούνται 180 άτομα επιπλέον προσωπικό (αναλογούν τρία άτομα προσωπικό για κάθε ασθενή). Επίσης, ο νέος οργανισμός προβλέπει αύξηση των οργανικών θέσεων γιατρών κατά 50 περίπου, όταν από τις 155 που υπάρχουν σήμερα, καλύπτονται μόνο οι 80.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Χαυτούρα, ακόμη και κάποιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν, ακυρώνονται λόγω διαδικαστικών θεμάτων που έχουν να κάνουν με την σύνθεση των συμβουλίων κρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ακυρώνεται και η πρόσληψη γιατρού ΩΡΛ στο Νοσοκομείο Βόλου που είχε δρομολογηθεί.

Τέλος, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών άφησε αιχμές και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την Διοίκηση του ιδρύματος ως προς την σύνταξη του οργανισμού, λέγοντας ότι παρότι έγιναν προσπάθειες να μην συμμετέχει η Ένωση των γιατρών, αυτή έγκαιρα κατέθεσε πολύ συγκεκριμένα τις προτάσεις της.

 

ert.gr ΕΛΕΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Απάντηση