Παρέμβαση εισαγγελέα για τα προβλήματα υδροδότησης στο Βόλο

0
792

Για τρίτη ημέρα παραμένει χωρίς νερό ο Βόλος και τα προβλήματα των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών οξύνονται ακόμη περισσότερο, αφού δεν υπάρχει νερό ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας.

Για τρίτη ημέρα παραμένει χωρίς νερό ο Βόλος και τα προβλήματα των χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών οξύνονται ακόμη περισσότερο, αφού δεν υπάρχει νερό ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας.

Η πρωτοφανής κατάσταση στον Βόλο προκάλεσε την επέμβαση του εισαγγελέα, με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις καταγγελίες κατοίκων και επαγγελματιών του Βόλου για τις πολύωρες μέχρι και πολυήμερες διακοπές υδροδότησης.

Η προκαταρκτική εξέτασε που διέταξε η Εισαγγελία, αφορά στη διενέργεια έρευνας για το κατά πόσον προκλήθηκαν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από τη διακοπή υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Όπως έγινε γνωστό, θα διερευνηθεί αν υπήρξαν πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου για τις πολύωρες ή πολυήμερες διακοπές που έγιναν και αν εξαιτίας αυτών των παραλείψεων ή πράξεων, προκλήθηκαν κίνδυνοι για την υγεία των δημοτών.

Σε πολλές περιπτώσεις και σε μεγάλα τμήματα του Βόλου και των προαστίων του, δεν υπάρχει νερό από την περασμένη Δευτέρα ή υδροδοτούνται επί το ελάχιστον κάποιες περιοχές για 1-2 ώρες.

Στην αγορά και στα σούπερ μάρκετ τα εμφιαλωμένα νερά έχουν γίνει άφαντα και υπάρχει έλλειψη λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης.

Στις διαμαρτυρίες των πολιτών και των επαγγελματιών, ειδικά εστιατόρων και ξενοδόχων, δεν υπάρχει σαφής απάντηση από πλευράς δήμου Βόλου και ΔΕΥΑΜΒ για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΜΒ, μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, ζητά από τους πολίτες να σταματήσουν να ανοίγουν προληπτικά τις βρύσες τους και να ελέγξουν τα υδρόμετρα και γενικότερα τις υδραυλικές εγκαταστάσεις στα ακίνητά τους προκειμένου να αναφέρουν πιθανές βλάβες που εντοπίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Παρακαλούνται οι πολίτες μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών να σταματήσουν το προληπτικό μέτρο του ανοίγματος και της συνεχούς ροής των βρυσών και να ελέγξουν τα υδρόμετρα και γενικότερα τις υδραυλικές εγκαταστάσεις στα ακίνητά τους. Σε περίπτωση που εντοπίζουν βλάβη να την αναφέρουν άμεσα στα τηλέφωνα της ΔΕΥΑΜΒ 24210- 55555, 40959 και 49946.

Λόγω των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης, που όπως φαίνεται συνεχίζονται, παρά τις συνεχείς αποκαταστάσεις στις οποίες προχωρούν τα συνεργεία μας, η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σήμερα, Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017, σε τμηματική διακοπή υδροδότησης στους κύριους τομείς του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και συγκεκριμένα:

.Από 10:30 έως 14:00 στον τομέα Νέας Ιωνίας 
.Από 14:00 έως 17:30 στον τομέα Βόλου

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών, καθώς η διακοπή αυτή κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό και των υπολοίπων τμημάτων σε αγωγούς που έχουν υποστεί ζημίες προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποκατάστασή τους και η ομαλοποίηση της υδροδότησης στην πόλη

ΑΠΕ.

Απάντηση