2,1 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία – 300.000€ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

468

Χρέος μας η κατά το δυνατόν ταχύτερη
αποκατάσταση των ζημιών

Το υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο σε αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 2.150.000,00  ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία .

Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν  επιχορηγήσεις ύψους 2.150.000,00 ευρώ,  εκατ. ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας». Ειδικότερα για το Δήμο Ρήγα Φεραίου εγκρίθηκε ποσό ύψους 300.000€.

Θυμίζουμε ότι για τα προβλήματα που είχαν προκληθεί στον εν λόγω Δήμο, είχε προηγηθεί συνάντηση της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη με το Δήμαρχο του Δήμου «Ρήγα Φεραίου», κ. Δ. Νασίκα, καθώς και τους αντιδημάρχους κ.κ. Στ. Χατζή και Ι. Παπαϊωάννου τόσο στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου όσο και στο γραφείο της υφυπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών.