3Η κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

559

Με ενθουσιασμό και χαρά ξεκίνησε, την Δευτέρα 9/7, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, η 3ηκατασκηνωτική περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το φετινό καλοκαίρι. 90 αγόρια γυμνασίου και 15 στελέχη, με αρχηγό τον Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο, θα ζήσουν μία εβδομάδα ξεγνοιασιάς και ευλογημένης συνύπαρξης, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του Πηλίου, κάτω από την σκέπη των Αγίων, αφού και αυτή η κατασκήνωση των αγοριών ονομάστηκε «Κοινωνία Αγίων».

Τον αγιασμό της έναρξης και αυτής της περιόδου τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε πατρικά στα παιδιά για το γεγονός της Αγιότητας: «Οι Άγιοι είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, είναι οι ολυμπιονίκες στον αγώνα της πνευματικής ζωής, στον οποίο καλούμαστε όλοι να αθληθούμε. Η δυνατότητα της αγιότητας ενεργοποιείται με το Βάπτισμα, όταν γινόμαστε μέλη της Εκκλησίας και καλλιεργείται με την διαρκή Μυστηριακή εμπειρία, με τον αγώνα για την απόκτηση των αρετών, όπως η ανεξικακία, η συγχωρητικότητα, η αδιάκριτη αγάπη, η μετάνοια…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η κατασκήνωση είναι η συμπύκνωση μιας ολόκληρης ζωής, που σφραγίζει την ζωή μας. Κρατήσετε τις κατασκηνωτικές εμπειρίες, μάθετε να συνυπάρχετε, να είστε μέλη μιας ζωντανής Εκκλησίας, να συναγωνίζεσθε, να νικάτε και να χάνετε, να γίνεστε διαρκώς άνθρωποι του Θεού».

Η 3η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 16/7.