4η Ιερατική Σύναξη

490

Η 4η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο ιεραποστολικό έτος, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/01, στις 10π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι φετινές Ιερατικές Συνάξεις ασχολούνται με θέματα που αφορούν την ιερατική οικογένεια της Τοπικής μας Εκκλησίας, τα οποία εισηγούνται Κληρικοί και λαϊκοί της Μητροπόλεώς μας. Η Σύναξη θα ξεκινήσει με τον εναρκτήριο χαιρετισμό του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα, Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Πρόεδρο του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», με θέμα «Ο Ιερέας εν τω Ναώ». Θα ακολουθήσει διάλογος επί της εισηγήσεως.

Στην συνέχεια, η Πρόεδρος του Δ/Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΝόσουAlzheimer και συναφών Διαταραχών κ. Μαγδαληνή Τσολάκη, Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Θεολόγος, Καθηγήτρια του Α.Π.Θ., Δ/ντρια της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής, θα ενημερώσει τους ιερείς μας σχετικά με την νόσο, τις επιπτώσεις της και τους τρόπους διαχειρίσεώς της.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος θα προβεί στην σύνοψη των συμπερασμάτων της Συνάξεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου