6η Επιστημονική συνάντηση για το Αρχαιολογικό έργο στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα 2015-2017

751

Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων-Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνουν την 6η Επιστημονική συνάντηση για το Αρχαιολογικό έργο στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα 2015-2017, που θα πραγματοποιηθεί στα Αμφιθέατρα «Γ. Κορδάτος» και «Δ. Σαράτσης» στο κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, από την Πέμπτη 1 έως και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ανωτέρω εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το αρχαιολογικό έργο των ετών 2015-2017 στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα, από την προϊστορική εποχή έως τους νεώτερους χρόνους. Οι Συναντήσεις του Αρχαιολογικού Έργου Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας (ΑΕΘΣΕ), συμβάλλουν σημαντικά στην προβολή του αρχαιολογικού έργου που επιτελείται στην περιοχή, έχοντας ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον και ευρύτατη απήχηση, επειδή παρουσιάζονται όχι μόνο νέα δεδομένα και ευρήματα από ανασκαφικές και επιφανειακές έρευνες ή αποτελέσματα άλλων εργασιών που αφορούν το αρχαιολογικό αντικείμενο (συντήρηση, αποκατάσταση, ανάδειξη μνημείων, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α.), αλλά και ανακοινώσεις θεωρητικού περιεχομένου, με ερμηνευτικές και συνθετικές προσεγγίσεις.

Όπως τόνισε σε σχετικές δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιστημόνων σε τέτοιου είδους επιστημονικές συναντήσεις, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και ανταποδοτικά για ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας. Οι συμμετέχοντες, μπορούν να περιηγηθούν στην πόλη του Βόλου, γνωρίζοντας την τοπική κουλτούρα, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τις ομορφιές του τόπου μας. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση, με άκρως ενδιαφέρον περιεχόμενο και για την περιοχή μας και γενικότερα για τη Θεσσαλία, αλλά και τη Στερεά Ελλάδα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτό θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου».