Άγγελος Αγραφιώτης: «Επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση των προβλημάτων στις φυλακές Κορυδαλλού»

0
583

Άγγελος Αγραφιώτης: «Επιτακτική ανάγκη η άμεση επίλυση των προβλημάτων στις φυλακές Κορυδαλλού»

Συνάντηση με τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων στις φυλακές Κορυδαλλού είχε χθες του Προεδρείο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξη, υπό την προεδρεία του επικεφαλής της, Βουλευτή Πατρών Θεόδωρου Παπαθεοδώρου.

Στην συνάντηση παρέστη, εκ μέρους της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, το μέλος της κ. Άγγελος Αγραφιώτης, και μέλος της Τ.Ο Μαγνησίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε -μετά από αίτημα των εργαζομένων- στα πλαίσια της πρωτοβουλίας καταγραφής των προβλημάτων και εξεύρεσης λύσεων, από τα αρμόδια όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στα στελέχη της ΔΗΣΥ τα προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία του μεγαλύτερου σωφρονιστικού ιδρύματος της χώρας, καθώς και τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους σε αυτό.

Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο φλέγον ζήτημα της έλλειψης του προσωπικού, που προκαλεί σημαντικά κωλύματα στην εύρυθμη λειτουργία των φυλακών Κορυδαλλού, της ακατάλληλης υποδομής, των σημαντικών ελλείψεων σε προσωπικό, καθώς και σε θέματα ασφάλειας τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους κρατουμένους.

Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται ο “περίφημος” νόμος Παρασκευόπουλου, τα προβλήματα που έχει προκαλέσει καθώς και τρόποι για την βελτίωση του.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αγραφιώτης σημείωσε ότι «…η σημερινή κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, έχει πραγματικά φτάσει στο απροχώρητο, εγείροντας σημαντικότατα ερωτηματικά για την ασφάλεια εργαζομένων και τροφίμων. Ωστόσο το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι η στάση της σημερινής Κυβέρνησης και του αρμοδίου Υπουργού, ο οποίος κωφεύει, μεγιστοποιώντας τα προβλήματα αντί να τα επιλύει-επιλέγοντας την οριζόντια απελευθέρωση κρατουμένων η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία, αντί άλλων επιστημονικά προτεινομένων λύσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here