Αρχίζουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας

0
354

Λήψη του αρχικού συνημμένου αρχείου

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Αρχίζουν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας

Αρχίζουν και φέτος για 18η συνεχή χρονιά τα μαθήματα Αστρονομίας στο Βόλο, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί από το έτος 2000. Η έναρξη θα γίνει τη Δευτέρα, 3η Ιουλίου 2017 και θα περιλαμβάνει τρία τμήματα: Το Παρατηρησιακό τμήμα, τα μαθήματα του οποίου αρχίζουν ώρα 7 μ.μ. και συνεχίζονται μέχρι τις 9 μ.μ. Τα δύο άλλα τμήματα των αρχαρίων και των προχωρημένων, θα αρχίζουν καθημερινά στις 9 μ.μ. και θα τελειώνουν στις 11 μ.μ.

Οι εγγραφές θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα.

Τα μαθήματα θα συνεχισθούν μέχρι και την Παρασκευή, 7η Ιουλίου, οπότε και θα επιδοθούν στους μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφώσεως, οι τίτλοι σπουδών τους.

Τα δίδακτρα είναι συνολικά 15 € και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το παρατηρησιακό τμήμα και ένα από τα δύο άλλα τμήματα διαδοχικά, τα δίδακτρα είναι 20 ευρώ.

Την Τετάρτη, 5η Ιουλίου τα μαθήματα θα γίνουν υπαίθρια με αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου, στο 2ο πάρκινγκ προς το Χιονοδρομικό Κέντρο. Για όσους δεν έχουν δικό τους μέσο, η Εταιρεία θα ναυλώσει λεωφορείο προς 10 ευρώ έκαστος, που θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. από το 1ο Λύκειο, Κύπρου 48 – Παγκύπριο Διδακτήριο. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210-46.253 & 24.210-51.061, κατά σειρά προτεραιότητας. Χρειάζεται καλό ντύσιμο, διότι στα Χάνια το κρύο είναι τσουχτερό. Μετά την αστροβραδιά, κατά τις 11 μ.μ., θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας στο Χάνι του Ζήση.

Οι καθηγητές που θα διδάξουν είναι: στο τμήμα Αρχαρίων οι Τομπουλίδης Χάρης, αστροφυσικός, Μαυρομμάτης Δημήτριος, φυσικός, Μπλατσής Δημητριος, μαθηματικός και ο Βέης Νικόλαος, φυσικός. Στο τμήμα των προχωρημένων οι: Καμβρογιάννης Κων/νος, φυσικός, Βάρβογλης Χαράλαμπος, πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ξενάκης Χρίστος, επίτιμος σύμβουλος φυσικών και Βούλγαρης Αριστείδης μουσικός ορχήστρας Θεσ/νίκης. Στο Παρατηρησιακό τμήμα οι: Γερμάνης Παναγιώτης, μηχανικός λογισμικού, Ζαφραντζάς Ευστάθιος οικονομολόγος, Γιαννίσης Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός, Καμβρογιάννης Κων/νος φυσικός, Ζαγάκος Γεώργιος, αξιωματικός αεροπορίας και Ταμβάκης Γεώργιος, ταξίαρχος ε.α.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των μαθημάτων του Θερινού Σχολείου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here