Χωρίς επισκεπτήριο στις φυλακές Τρίτη και Παρασκευή

0
474

Με κινητοποιήσεις ξεκινά η νέα χρονιά για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όλης της χώρας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι  συμμετέχουν στις προειδοποιητικές στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος του προέδρου του σωματείου στον Βόλο με αφορμή δηλώσεις του για την θλιβερή υπόθεση του 19χρονου Αφγανού, ο οποίος βίασε και σκότωσε την 19χρονη κοπέλα στο Βερολίνο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα κατά του κρητικού γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη. «Ως φαίνεται το θράσος είναι απύθμενο, δεν γνωρίζει όρια και πλέον εντελώς απροκάλυπτα σε αυτήν την ντροπιαστική ατζέντα ήρθε να προστεθεί η πρωτόγνωρη απόφαση για την άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης στον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου. Αυτή τη φορά ο Πρόεδρος του Σωματείου μας «υπέπεσε στο μέγα ατόπημα» να κάνει δημόσιες δηλώσεις με την συνδικαλιστική του ιδιότητα ως πρόεδρος σωματείου για την υπόθεση του Αφγανού που βίασε και σκότωσε μια 19χρονη κοπέλα στην Γερμανία. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο και συντάραξε όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, καθώς ο Αφγανός είχε κρατηθεί στο ΕΚΚΝ Βόλου και είχε αποφυλακιστεί με τις ειδικές ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Δυστυχώς τέτοιου είδους γεγονότα σε κάποιους δεν αρέσουν, κάποιοι άλλοι ξινίζουν και ορισμένοι άλλοι χάνουν την ψυχραιμία τους και ασκούν πειθαρχικές και ουσιαστικά συνδικαλιστικές διώξεις διότι «δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».

Ντροπή τους, γιατί κατάντησαν να θεωρούν την διαφορετική άποψη και το δημόσιο λόγο πραγματικό τους εχθρό, στοχοποιώντας και υποτάσσοντας το υπηρεσιακό καθήκον ή την συνδικαλιστική δράση στις ονειρώξεις τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υπηρετούν τα ίδια ιδανικάμε την αριστερά της πατρίδας, της οικογένειας, της κοινωνίας και του λαού.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής για άσκηση συνδικαλιστικής δίωξης σε βάρος του προέδρου του σωματείου μας στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και για προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου και δημόσιου συνδικαλιστικού λόγου».

Στάσεις εργασίας

Σε ό,τι αφορά στις φυλακές Αλικαρνασσού, οι στάσεις εργασίας ξεκινούν από την Τρίτη, 24 του μηνός μέχρι και την Παρασκευή, από τις 9 έως τις 11 το πρωί και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Κατά συνέπεια, όσο διαρκούν οι στάσεις εργασίας, δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων και δεν θα γίνονται παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

 

Απάντηση