Χριστούγεννα στην Μητρόπολή μας

0
183

Επέτειος 40 χρόνων λειτουργίας του Σπιτιού Γαλήνης Ευαγγελιστρίας

Ρασοφορία νέας Μοναχής στην Μονή Ταξιαρχών

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Τοπική μας Εκκλησία ετοιμάζεται να γιορτάσει την μεγίστη εορτή της Θείας Ενανθρωπήσεως, τα Χριστούγεννα. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές θα τελεστεί το πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα των Αγίων Ημερών, μέσα από το οποίο θα εξελιχθεί το «απ’ αιώνος απρόσιτον και αγγέλοις άγνωστον μυστήριον».

Το πρόγραμμα, έως και την 3η ημέρα των Χριστουγέννων, θα εξελιχθεί ως εξής:

Τρίτη 24/12 (Παραμονή Χριστουγέννων)

Από τις 6.00 έως τις 7.30π.μ. θα ψαλούν ο Όρθρος και οι Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες των Χριστουγέννων, ενώ θα ακολουθήσει ο Εσπερινός των Χριστουγέννων και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί 1η Θεία Λειτουργία για τους εργαζομένους 6.00-7.00π.μ.

Στις 6.00μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσας, Εφημέριος του Ναού.

Τετάρτη 25/12 (Χριστούγεννα)

Από τις 5.30 έως τις 8.30 π.μ. θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων. Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου θα τελεστεί 2η Θεία Λειτουργία από τις 9.30 έως τις 11.30π.μ.

Πέμπτη 26/12 (Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου)

Ο Σεβασμιώτατος θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Θα ακολουθήσει επετειακή εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 40 χρόνων λειτουργίας του Σπιτιού Γαλήνης Χριστού «Αρχιμ. Κύριλλος Ρήγας», στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος θα τιμήσει τις εθελόντριες γυναίκες για την μακροχρόνια προσφορά τους στο Σπίτι Γαλήνης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Συλλόγου «Μνήμες Προσφύγων».

Παρασκευή 27/12 (Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου)

Ο Σεβασμιώτατος, στις 5.00μ.μ., θα χοροστατήσει στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, όπου θα τελέσει την Ρασοφορία νέας Μοναχής.

Πανηγυρίζει, επίσης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός των Αλυκών. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Αγίου Δωδεκαημέρου δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

Απάντηση