Διήμερο οδοιπορικό στα μονοπάτια του βουνού των Κενταύρων  (ρεπορτάζ)

0
116

Το σούρουπο της Κυριακής 29 Ιουνίου 2020 , ολοκληρώθηκε ο  2ήμερος περιβαντολογικος περίπατος στα κατάφυτα μονοπάτια του Βουνού του Πηλιου.

Συνδιοργανωτές και φέτος όπως κάθε χρόνο , ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου και ο πολιτιστικός σύλλογος  Αγιου Γεωργίου Νηλειας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

Τα μέλη των δυο συλλόγων και  φυσιολάτρες από όλη την Ελλάδα , έζησαν μια μοναδική εμπειρία μακριά από το βουητό και την οχλαγωγία της πόλης .

Το βράδυ του Σαββάτου διανυκτέρευσαν με υπνόσακους , στο Ανατολικό καταφύγιο πάνω από το χωριό του Αγιου Γεωργίου που βρίσκεται  σε υψόμετρο 1200 μέτρων . Με ψητά κρέατα ,  ποτό που είχαν φροντίσει να υπάρχουν από τους διοργανωτές  και περίσσιο  κέφι ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του περιπάτου.

Την επόμενη μέρα το πρωί , μαζί τους νέους φίλους τους που είχαν έλθει από το χωριό του Αγιου Γεωργίου ξεκίνησαν το μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης, άγριας φύσης  με 5ωρη περιπλάνηση τους μέσα από τα μονοπάτια του Βουνού με οξιές, βαλανιδιές, λεύκες και τα πανύψηλα έλατα που κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος του βουνού για τις τοποθεσίες Καθρέπτης , Μοναστηράκι ,Γολγοθάς Προφητη Ηλια και επιστροφή στην πλατεία του Αγιου Γεωργίου .

Έτσι ολοκληρώθηκε και φέτος ο ορειβατικός περιβαντολογικός αυτός περίπατος που παρόλες τις αντίξοες συνθήκες που ζούμε παρουσιάζει χρόνο με τον χρόνο , μεγαλύτερη επιτυχία .

Απάντηση