ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ – ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ

835

«Η Μαγνησία και ειδικά το Νοτιοανατολικό Πήλιο, υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο και όχι μόνο, από τα πρόσφατα πρωτόγνωρα – ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία είχαν σημαντικές επιπτώσεις και στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν. Πιθανότατα, ακόμα και αν υπήρχαν καλύτερες υποδομές στο οδικό δίκτυο, οι ζημιές να ήταν και πάλι ανυπολόγιστες. Όμως αποδεδειγμένα, οι υποδομές στο οδικό δίκτυο ήταν προβληματικές, για λόγους που δεν είναι του παρόντος να συζητήσουμε αλλά που είναι γνωστοί σε όσους ασχολούνται με τα κοινά και στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.

Όσο εξελισσόταν τα καιρικά φαινόμενα, οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην περιοχή μας, εκλεγμένοι και μη, καταφερόταν λυσσαλέα κατά της Κυβέρνησης με ακραίους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς , ασκώντας στείρα και ανούσια αντιπολίτευση πάνω στην καταστροφή, επικαλούμενοι απουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, ωσάν αυτοί θα μπορούσαν να πράξουν κάτι ουσιαστικό, ενόσω εξελισσόταν τα καιρικά φαινόμενα και το έδαφος δεν είχε καθίσει, κάτι που εξακολουθεί να συμβαίνει.

Στην αδικαιολόγητη έλλειψη ουσιαστικής συνεργασίας της Περιφέρειας με το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αναφέρθηκε ο υπουργός κ. Σπίρτζης και δε θα αναφερθώ και πάλι σ’ αυτή. Η ουσία όμως είναι ότι χθες η Κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη από δύο υπουργούς κ.κ. Κ. Παπανάτσιου και  Χρ. Σπίρτζη και έναν Γενικό Γραμματέα κ. Κ. Πουλάκη, ήταν παρούσα επί ώρες στις πληγείσες περιοχές, κάνοντας ουσιαστικές προτάσεις τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει άμεσα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ώστε να γίνουν οι δέουσες αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο και να αποζημιωθούν οι πολίτες, όπως και να τύχουν ελαφρύνσεων στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Εκτός όμως αυτού, όπως εξήγγειλε ο υπουργός κ. Σπίρτζης, ο στρατός μέσω της ΜΟΜΑ είναι έτοιμος να συνδράμει στην αποκατάσταση του  οδικού και αγροτικού δικτύου,  κατ ‘ εντολή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, εφόσον ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου το κρίνει απαραίτητο και το αιτηθεί.

Και έτσι λοιπόν, και η βατότητα των δρόμων θα αποκατασταθεί – και μάλιστα εμπρόθεσμα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου – και οι ζημιές των ανθρώπων άμεσα θα αποζημιωθούν .

Ίσως αυτό να ενοχλεί κάποιους και να βάζει φραγμούς στο αντιπολιτευτικό μένος τους. Θα πρέπει όμως να τους βοηθήσει να δουν μ’ ένα άλλο μάτι την πολιτική συνεισφορά και όχι με όρους κομματικούς και εμφυλιοπολεμικούς».