ΔΩΡΟΘΕΑ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

0
208

Όταν ξεκινήσαμε το έργο μας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τίποτα δεν ήταν αυτονόητο, εκτός από το πάθος μας για να κάνουμε τη Μαγνησία ένα Νομό πρότυπο με έργα και υποδομές. Και έτσι πορευτήκαμε. Με συμμαχίες, συνέργειες και συμπράξεις. Δώσαμε νέα δυναμική στην οικονομία, δουλέψαμε σκληρά και επίμονα, αποδείξαμε ότι όχι μόνο παλέψαμε την κρίση, αλλά την αντιμετωπίσαμε χωρίς φόβο. Στην κρίση δεν παίξαμε άμυνα αλλά επιλέξαμε την επίθεση. Ολοκληρώνουμε μια θητεία με ανανεωμένες υποδομές στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία και με οικονομικούς πόρους έτοιμους για νέες επενδύσεις.
Δημιουργήσαμε θέσεις εργασίας, νέες απαιτήσεις για τους πολίτες και έτσι βάζουμε ισχυρά θεμέλια για το μέλλον.
Παλέψαμε με την υποστελέχωση, το τέρας της γραφειοκρατίας, αλλά αφήσαμε το σημάδι μας ανεξίτηλο. Κανείς δεν διανοήθηκε ούτε στο πλαίσιο της αντιπολίτευσης να μας κατηγορήσει για κακοδιοίκηση, πελατειασμό και τα έργα βιτρίνας. Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, ενώσαμε το Νομό , στάθηκαν δίπλα στο έργο μας άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές και κομματικές αφετηρίες και διαδρομές, κάτω από ένα κοινό όραμα. Το όραμα μια μεγάλης ανατροπής για να ολοκληρωθούν όλα τα βαλτωμένα έργα, για να είμαστε πάντα μπροστά σε κάθε πρόβλημα. Έργα μεγάλα και εμβληματικά όπως η Κάρλα, το ΚΕΘΕΑ , επενδύσεις στο Νοσοκομείο, η αποκατάσταση της Κίτρινης Αποθήκης, οι πανεπιστημιακές σχολές, έργα αποχέτευσης, περιφερειακά ιατρεία, τα υποβρύχια Μουσεία αλλά έργα μικρά και εξίσου σπουδαία για την καθημερινότητα του καθενός ξεχωριστά.
«Μαζί» είναι η λέξη που μας δίνει ιδέες, που μας κινητοποιεί. «Μαζί» ήταν η λέξη που αποτέλεσε τον οδηγό μας σε αυτόν το δικό μας δρόμο που επιλέξαμε να ακολουθήσουμε και Μαζί συνεχίζουμε. Είμαστε περήφανοι που στην προσπάθειά μας μπορεί να βρήκαμε απέναντί μας δυσκολίες μικρές και μεγάλες, έχουμε όμως μαζί μας το πιο σημαντικό: τους κατοίκους, τους ανθρώπους του Νομού μας. Ολοκληρώνουμε έναν κύκλο και ξεκινούμε έναν ακόμη κύκλο το ίδιο δημιουργικό. Μας ζητήθηκε πολλές φορές να επενδύσουμε σε έργα βιτρίνας και δημόσιες μεγαλόστομες παρεμβάσεις αρεστές αλλά όχι χρήσιμες, να λειτουργούμε με όρους επικοινωνίας και όχι πολιτικής ουσίας.
Κάναμε ακριβώς το αντίθετο. Και δεν μετανιώνουμε. Δεν μετανιώνουμε που φέραμε δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαϊκών πόρων στο Νομό, που υλοποιήσαμε ένα μεγάλο έργο για την ποιότητα ζωής όλων μας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση κυριάρχησαν στο έργο μας και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο στηρίξαμε την ανάγκη για αναβάθμιση, βελτίωση και εξωστρέφεια με έργα και υποδομές. Η στήριξη των σχολείων μας ήταν καθημερινή σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Νιώθουμε δικαιωμένοι γι’ αυτό το έργο. Στηρίξαμε τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό, τους δεκάδες συλλόγους. Στηρίξαμε με κάθε τρόπο την τοπική οικονομία.
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές θα επισημάνω πως η απλή αναλογική είναι ένα βαθιά άδικο σύστημα για τους πολίτες, γιατί δυναμιτίζει την σταθερότητα της διοίκησης. Ο ρόλος του σταθερού Περιφερειάρχη είναι σημαντικός και εμείς ζητάμε την ψήφο όλων των πολιτών για μια ισχυρή Περιφέρεια.
Ενδεικτικά έργα που υλοποιήσαμε:
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΜΣ
19 ΕΚ. ΕΥΡΩ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 6 ΕΚ. ΕΥΡΩ
κατασκευή κυκλικού κόμβου στα «Αστέρια» Αγριάς
440.000,00€
ανακατασκευή του Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
600.000,00€
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ «TECHNOPOLISΙΑΣΩΝ» INNOVATION HOT SPOTΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΈΡΕΥΝΑΣ»,

10.500.000€
κατασκευή Κτιρίου, στο οποίο θα στεγαστεί το Κέντρο Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατων Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ»
820.000 ευρώ
ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΖΑΓΟΡΑΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ ΑΓΡΙΑΣ 4.5 ΕΚ. ΕΥΡΩ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΤΗΤΗΡΙΟΥ – ΒΟΤΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

9.718.725,92
ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ, ΚΑΝΑΛΙΑ
ανέγερση του νέου κτιρίου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου

2.200.000
Αναβάθμιση Υποδομών Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ
970.000Ε
προμήθειας ψηφιακού ακτινολογικού στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου
470.000 ευρώ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ 900.000 ευρω
ΚΑΡΛΑ 245 ΕΚ. ΕΥΡΩ
ΦΡΑΓΜΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ 15 ΕΚ. ΕΥΡΩ
Ολοκλήρωση ασφαλτικών εργασιών της ΕΟ6 ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΗΣ ΒΟΛΟΥ
1.800.000
για την συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σταδίου Νεάπολης
250.000
για την συντήρηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Βόλου
250.000
αποκατάσταση του γηπέδου Στεφανοβικείου 20.000
αποκατάσταση του γηπέδου Μαγνησιακού 148.800
αποκατάσταση του γηπέδου Σαρακηνού 173.600
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ» 329.000
αποκατάσταση και συντήρηση κεραμεικών επιστεγάσεων και όψεων του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου
400.000,00
αποκατάσταση τρούλου του παλιού καθολικού Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών 186.000
Συντήρηση και αποκατάσταση Ιερού Ναού Άγιου Νικόλαου Καναλιών Μαγνησίας 592.000
Στερέωση και Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγ. Αθανασίου, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, Δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας 738.000
ΟΣΑΝ 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ
ΟΧΕ 60 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Απάντηση