Δραματική η κατάσταση στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

0
501
NOSOKOMEIO

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ Χρ. Μπουκώρος

Έντονος είναι ο προβληματισμός των εργαζομένων της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ασθενών, για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της συγκεκριμένης κλινικής. Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ.Χρήστος Μπουκώρος, επανέρχεται, στο σοβαρό αυτό θέμα, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.

Στην επίκαιρη ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Επανέρχομαι στο ζήτημα της λειτουργίας της Β´ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλουγια την οποία το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί πλήρως. Η όλη κατάσταση στη συγκεκριμένη κλινική , σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παραπέμπει σε τριτοκοσμικές εικόνες.

Οι δίκλινοι θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε τρίκλινους , με αποτέλεσμα να θυμίζουν κονσερβοκούτι, ενώ πρόσφατα οι γιατροί αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό ανακοπής αφού ήταν αδύνατο να χωρέσουν τα μηχανήματα ανάνηψης χωρίς να προηγηθεί η μετακόμιση των κλινών στο διάδρομο .Οι γιατροί αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να πηδήξουν πάνω από τα κρεβάτια των ασθενών.

Το πιο επικίνδυνο , όμως, είναι οι δύο μονόκλινοι θάλαμοι μόνωσης έχουν μετατραπεί σε δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, με αποτέλεσμα ασθενείς που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα να συγχρωτίζονται στον ίδιο θάλαμο με άλλους ασθενείς.

Επίσης, στη Β´ Παθολογική λειτουργεί μόνο μια τουαλέτα για σαράντα (40)ασθενείς και το σύνολο του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και για τους συνοδούς ασθενών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Β΄ παθολογική νοσηλεύονται σε μηνιαία βάση περίπου 700 ασθενείς.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Πως θα αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της κλινικής

  2. Μελετάει το υπουργείο το ενδεχόμενο διαφορετικής χωροθέτησης της συγκεκριμένης κλινικής;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here