Εκδηλώσεις για τον καρκίνο του μαστού στην Ανατολή Αγιάς

361

Παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολή Αγιάς, κατά το διήμερο 10-11/7, ενημερωτικές εκδηλώσεις σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού και την έγκαιρη διάγνωσή του.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστογραφίας Δρ. κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας, με σχετικές ομιλίες τους, ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για την προστασία από τον Καρκίνο του Μαστού, που απειλεί την υγεία και την ζωή ανδρών και γυναικών. Παράλληλα, διεξήχθησαν σε πλήθος γυναικών που προσήλθαν δωρεάν κλινικές εξετάσεις και υπερηχογράφημα μαστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις, με γενικό τίτλο «Η Έγκαιρη Διάγνωση Σώζει Ζωές – Καρκίνος του Μαστού», πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν του π. Ρίζου Κομήτσα, Εφημερίου του χωριού και τις συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγιάς, η Ελληνική Εταιρεία Μαστογραφίας, ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος», η Κοινότητα Ανατολής, η Ενορία Αγίου Γεωργίου Ανατολής και οι «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό είχε η κ. Αικατερίνη Γκουσγκούνη.