Εκδήλωση με θέμα: “Η υπαίθρια γλυπτική του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου”

Πάνω από 120 έργα υπαίθριας γλυπτικής έχουν εντοπιστεί στον Δήμο ΒόλουΕκδήλωση με θέμα

0
552
ΒΟΛΟΣ 1

Εκδήλωση με θέμα “Η υπαίθρια γλυπτική του «καλλικρατικού» Δήμου Βόλου” διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της πόλης.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, πτυχιούχος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έθεσε σε εφαρμογή ένα μακρόπνοο σχέδιο συστηματικής καταγραφής των υπαίθριων έργων γλυπτικής που είναι τοποθετημένα σε δημόσιους χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Μάλιστα, μετά την ενοποίηση των Δήμων με τον νόμο “Καλλικράτη”, η ανάγκη για καταγραφή των υπαίθριων γλυπτών του διευρυμένου πια Δήμου Βόλου έγινε ακόμη πιο επιτακτική. Απώτερος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας αποτελεί η προστασία και ανάδειξή τους στο μέλλον αλλά και η διερεύνηση προοπτικών για την τοποθέτηση νέων γλυπτών.
Με δεδομένο ότι έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί πάνω 120 διάσπαρτα έργα υπαίθριας γλυπτικής, όπως αγάλματα, προτομές, στήλες και γλυπτικές συνθέσεις, το βολιώτικο κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα έως τώρα αποτελέσματα της έρευνας και να ταξιδέψει στην ιστορία του διευρυμένου Δήμου Βόλου μέσα από φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για την δημόσια γλυπτική τόσο της πόλης του Βόλου όσο και των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Βόλου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και η υπάλληλος του Δήμου Βόλου Νικολέτα Τζάνη, διδάκτωρ ιστορίας της τέχνης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, ειδική σε θέματα γλυπτικής, η οποία εκπόνησε την εν λόγω έρευνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here