Εκδήλωση “…μια κόρη Τρικεριώτισσα…”

916

Σας ενημερώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 18 Μαρτίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30, σε Αίθουσα η οποία παραχωρήθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, η προγραμματισμένη εκδήλωση παρουσίασης στο κοινό του βίντεο της πολιτιστικής εκπομπής της ΕΡΤ3 “Ο Τόπος και το Τραγούδι του…”, με τίτλο “Μια κόρη Τρικεριώτισσα…” το οποίο έχει γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στο Τρίκερι,.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή του Τρικερίου, της ιστορίας του και της Πολιτιστικής του Παράδοσης, στοιχείο βασικό για την παραπέρα εξέλιξή του ιδιαίτερα στις νέες γενεές, ώστε να αποτελέσει Πόλο Έλξης και Ανάπτυξης. Στο ομολογουμένως καταπληκτικό Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 παρουσιάζονται διάφορα υπέροχα μέρη και τοποθεσίες τόσο από το χωριό, όσο και από το Νησί, τα Πυργόσπιτα και η ιστορία τους, τα μαγευτικά καλντερίμια του χωριού ανάμεσα στις αυλές των σπιτιών γεμάτες λουλούδια με μυρωδιές θεσπέσιες και μέρη απ’ όπου μπορεί κανείς να αγναντέψει το Πέλαγος.

Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι αυθεντικές αφηγήσεις των παλιών Σφουγγαράδων Ναυτικών οι οποίες σκορπούν ρίγη συγκίνησης στους θεατές αλλά και νοσταλγία για αλλοτινές, όχι πολύ μακρινές εποχές. Όλα αυτά δένονται κατάλληλα με παραδοσιακούς χορούς του Χορευτικού Συγκροτήματος του Συλλόγου μας δημιουργώντας ένα αξεπέραστο, αυθεντικό και εξόχως ελκυστικό Πολιτιστικό γεγονός.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά όλους τους Επίσημους οι οποίοι παραβρέθηκαν και απεύθυναν ή απέστειλαν χαιρετισμό και την Διοίκηση του ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ για την ευγενική της χορηγία. Πολλές ευχαριστίες απευθύνονται στις κυρίες και κοπέλες του Χορευτικού Συγκροτήματος του Συλλόγου μας οι οποίες με μεράκι, με υπομονή και ντυμένες με τις Παραδοσιακές Γυναικείες τους Φορεσιές και με την καθοδήγηση της Δασκάλας τους Χορού απέδωσαν καταπληκτικά Παραδοσιακούς Χορούς σε μία πανδαισία ρυθμού και χρωμάτων, δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα στους ακροατές.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στην τραγουδίστριά μας δίδα Ηρώ Μαρία Παντελούκα η οποία με την ομολογουμένως εκπληκτική φωνή της και την σκηνική της παρουσία απέδωσε τέλεια τραγούδια του Τόπου μας, συνεπικουρούμενη και από τις φωνές των μελών του Χορευτικού Συγκροτήματος.

Επίσης, ευχαριστούμε και όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου μας, οι οποίοι συνέβαλαν τόσο υλικά με εργασία και παραδοσιακά εδέσματα ή και με την παρουσία τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ακόμη, ευχαριστούμε και όλους τους χορηγούς μας, οι οποίοι είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε μας προσπάθεια διατήρησης της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, πάντα αρωγοί και συνεργάτες σε κάθε μας βήμα.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά και όλους τους παρευρισκόμενους θεατές, οι οποίοι με την παρουσία τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Είναι εκείνοι οι αφανείς αποδέκτες οι οποίοι κλείνουν μέσα στην καρδιά τους με ευλάβεια και αγάπη τον Τόπο μας και την Παράδοσή του. Ελπίζουμε να τους αποζημιώσαμε.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το οπτικοακουστικό υλικό της Εκδήλωσης θα αναρτηθεί στον επίσημο δικτυακό τόπο του Συλλόγου μας.

Σας ευχαριστούμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενή μας εκδήλωση.

Με Τιμή

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ιωάννα Μαλασιώτη

Τρίκερι Νοτίου Πηλίου

( 6975973132

* polsyltrikeri@hotmail.com