Εκδήλωση / Παρουσίαση του CD Παιδικής  Χορωδίας «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 20 Απριλίου 2018

619
????????????????????????????????????

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στις 20 Απριλίου, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εκδήλωση για την παρουσίαση του CD της παιδικής χορωδίας «Δημητριάς», που συνδιοργάνωσαν, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος & Αλμυρού και το ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ Δ. Βόλου. Η χορωδία έχει ως βάση, κυρίως, παιδιά που φοιτούν στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού. Εκπαιδευτικός & καλλιτεχνικός υπεύθυνος του χορωδιακού συνόλου είναι ο Βαγγέλης Μπαντελάς, εκπαιδευτικός-μουσικός. Η εκτύπωση και κυκλοφορία του εν λόγω δίσκου χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα πλαίσια του Προγράμματος ΕΣΠΑ «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» (2016-2018), επιστημονικός υπεύθυνος του οποίου είναι ο καθηγητής ΠΤΔΕ, κ. Χρήστος Γκόβαρης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι διευθυντές Α΄θμιας & Β΄θμιας Εκπαίδευσης  κοι Πολύζος Γεώργιος και Σαβελίδης Σωκράτης αντίστοιχα, εκπαιδευτικοί, καθηγητές και φοιτητές  του Πανεπιστημίου, καθώς και αρκετοί γονείς των παιδιών.

  Χαιρετισμούς απηύθυναν:

·         ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού,

·         ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος «Ένταξη και Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» (2016-2018) κ. Χρήστος Γκόβαρης, καθηγητής ΠΤΔΕ,

·         η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγήτρια κ.Ιωάννα Λαλιώτου,

·         ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, καθηγητής κ.Παναγιώτης Πολίτης,

·         ο εκπρόσωπος  του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, εκπαιδευτικός κ.Ευάγγελος Σταμούλης.

Η παρουσίαση του CD έγινε από τον συνθέτη Κωστή Δρυγιανάκη, ενώ την επιμέλεια της παράστασης είχε ο Βαγγέλης Μπαντελάς. Η εκδήλωση έκλεισε με τις φωνές των παιδιών που τραγουδήσαν με τη συνοδεία ορχήστρας κομμάτια από το CD, αλλά και καινούριο ρεπερτόριο.

 

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως imd.gr μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό, και να διαβάσετε την ομιλία-παρουσίαστη του Κωστή Δρυγιανάκηκαθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????