Εκπαίδευση Εκπαιδευτών για την πρόληψη της Ριζοσπαστικοποίησης

0
249

Στην μακρινή Γρανάδα της Ισπανίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των Εξωτερικών Φρουρών της φυλακής του Βόλου Κωνσταντίνος Παληοκαρύτης.
Ο λόγος ήταν η πρόσκληση που δέχτηκε από το Ιταλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο υλοποιεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα DERAD και το οποίο στόχο έχει την εκπαίδευση 50 εκπαιδευτών σε όλη την Ευρώπη στο αντικείμενο της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού, και στη χρήση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας elearning με την επωνυμία HERMES.
Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο Euro-Arab Foundation of Higher Studies στην πόλη της Γρανάδας, σε συνεργασία με την Agenfor.
Στον εκπαιδευτικό κύκλο της Γρανάδας συμμετείχαν εκτός από την Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Κύπρος και η Μάλτα καθώς και εκπρόσωπος του Europe Council (Συμβουλίου της Ευρώπης).
Στο τέλος της εκπαίδευσης έγινε απονομή των τίτλων στους συμμετέχοντες οι οποίοι ανέλαβαν την υποχρέωση της πραγματοποίησης μέσα στους επόμενους μήνες, σεμιναρίων επιμόρφωσης σχετικά με την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here