Ενισχύεται εκτάκτως με δικαστές το Πρωτοδικείο Βόλου

560

Η ικανοποίηση του αιτήματος του συνόλου των λειτουργών της Δικαιοσύνης του Πρωτοδικείου Βόλου για την έκτακτη ενίσχυσή του με πρωτοδίκες, έχει δρομολογηθεί.

Σε συνέχεια επαφών που είχε το τελευταίο διάστημα για το θέμα με την Πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου

κ. Αναστασία Ρήγα και τον Πρόεδρο του δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο, την Παρασκευή 14/09 η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη, επισκέφτηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης
κ. Μ. Καλογήρου στην Αθήνα. Εκεί διασφαλίστηκε ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα έγινε αποδεκτό και ήδη έχουν σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα στον Άρειο Πάγο που έχει την εκτελεστική αρμοδιότητα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, για την απόσπαση των Πρωτοδικών.

Έτσι λοιπόν, σύντομα αναμένεται δύο πρωτοδίκες να αποσπαστούν στο Πρωτοδικείο Βόλου προκειμένου να βοηθήσουν στην εκτόνωση του φόρτου των ποινικών και πολιτικών υποθέσεων.

Με την ευκαιρία της έναρξης του δικαστικού έτους η Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μ.Χρυσοβελώνη περευρέθηκε στην εκδήλωση του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/09/2018 στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, όπου και έγινε αναφορά στις θετικές εξελίξεις.

Επίσης, ευχαρίστησε για την επιτυχή συνέργεια και συνεργασία την Πρόεδρο Πρωτοδικών Βόλου
κ. Αναστασία Ρήγα η οποία κατ’ αρμοδιότητα υπέβαλε εγγράφως το αίτημα για την απόσπαση δικαστών προκειμένου να ενισχύσουν την υπηρεσία, αλλά και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου
κ. Χρ. Στρατηγόπουλο ο οποίος συνέδραμε την υπόθεση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες διαβιβάστηκαν από την Μ. Χρυσοβελώνη στον αρμόδιο Υπουργό κ. Μ. Καλογήρου ο οποίος από την αρχή υποδέχθηκε θετικά το ζήτημα και ενήργησε άμεσα για την αντιμετώπιση του.