“Εντυπωσίασε τo Nikea Guitar Ensemble, στην Έκθεση  «Μιχάλης Νικολινάκος, η ζωγραφική, η εικονογράφηση  και οι παράλληλες διαδρομές».”

1298

Tις εντυπώσεις κέρδισε το πολυβραβευμένο Nikea Guitar Ensemble – Κιθαριστικό Σύνολο Νίκαιας, που συμμετείχε μουσικά στα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Μιχάλης Νικολινάκος, η ζωγραφική, η εικονογράφηση και οι παράλληλες διαδρομές», που διοργάνωσε η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη από τις 4 Mαρτίου έως τις 31 Μαΐου. 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα και τεκμήρια από το πλουσιότατο αρχείο του ζωγράφου, που ανήκει στο γιο του καλλιτέχνη Νίκο Νικολινάκο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ιδιαίτερες πλευρές του ζωγραφικού έργου του και να αποκτήσει μια εικόνα της ακμαίας πολυμέρειας του μέσα από εικονογραφικές, γελοιογραφικές και γραφιστικές δημιουργίες του καλλιτέχνη. 

To Nikea Guitar Ensemble, αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και Σολίστ από την Νίκαια και τις άλλες περιοχές του Πειραιά.
Υπεύθυνος Διδασκαλίας και Καλλιτεχνικής Επιμέλειας του Συνόλου, είναι ο καταξιωμένος Νικαιώτης Κιθαριστής, Αντώνης Μυτακίδης.
Σολίστ είναι οι επίσης Νικαιώτες, Γιώργος Γκόλγκαρης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων) & Ηλίας Διαμαντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής) και οι δύο Καθηγητές Κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Ρέντη.
Στην συναυλία συμμετέχουν ακόμη οι νεαροί βραβευμένοι σε διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας Δημήτρης Σταυρόπουλος (Απόφοιτος Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη), Δανάη Τζούμπα και Δαμιανός Γεωργιάδης.
To Nikea Guitar Ensemble έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.α
Έχει προσκληθεί και έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας, Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου – Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων καθώς και στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.
Έχει εμφανισθεί ακόμη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ελληνική Τηλεόραση, ενώ όλα τα μέλη του έχουν συμπράξει με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.
Είναι ένα από τα τρία Κιθαριστικά Σύνολα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και είναι το πιο πολυβραβευμένο και διάσημο σύνολο της Ελλάδας. Επόμενες συναυλίες του, είναι 27 & 28 Απριλίου, στην Λευκωσία και την Λάρνακα της Κύπρου.