Επικαιροποιείται η μελέτη του περιφερειακού για Αγριά – Μαλάκι

31

Αρχές του 2021, αναμένεται να προκηρυχτεί η μελέτη επικαιροποίησης για το τμήμα του περιφερειακού από Αγριά μέχρι Μαλάκι, καθώς το υπουργείο Υποδομών χρηματοδοτεί το έργο με 997.000 ευρώ.

Τα παραπάνω, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η προκήρυξη θα γίνει αρχές του νέου έτος, στη συνέχεια θα αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης κι από την υπογραφή του έργου εκτιμάται η ολοκλήρωση μέσα σε 12 μήνες.

Η μελέτη θα επικαιροποιεί την υφιστάμενη χάραξη του περιφερειακού Βόλου και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ένταξη στο κτηματολόγιο για 3χλμ στην Αγριά  και 6,7 χλμ για το Μαλάκι, τροποποίηση υφιστάμενης μελέτης για τμήμα 3χλμ από την Αγριά μέχρι το Μαλάκι, μελέτη για την κατασκευή τριών τεχνικών έργων που σχετίζονται με τα ποτάμια της περιοχής και δύο ανισόπεδων κόμβων, υδραυλική κι αντιπλημμυρική μελέτη για την Αγριά, σε μήκος 3 χλμ., κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων τρισκελών και ενός τετρασκελούς κόμβων, ενώ θα προβλέπεται μιάμιση λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε κατεύθυνση.

Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή, τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη, Γενικούς Γραμματείς καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για το τμήμα του περιφερειακού Μαλάκι – Αφέτες.

Ο Περιφερειάρχης, χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αυτή και πρόσθεσε ότι “Είναι ξεκάθαρη η βούληση του Υπουργείου να μεταβιβάζει αρμοδιότητες στην Περιφέρεια, την οποία έχει δει πώς εργάζεται και την εμπιστεύεται”, ενώ για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει το τμήμα του περιφερειακού Μπουρμπουλήθρα Α/Κ Λαρίσης, διευκρίνισε ότι καθυστέρησε το υπουργείο να κάνει την επικαιροποίηση και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της επικαιροποίησης των περιβαλλοντικών όρων.

Απάντηση