Επιστημονική Ημερίδα τιμής στον Κώστα Μαυρομάτη

0
347

Η  Ιερά   Μητρόπολή   μας, μέσα   στο σύνολο  των  πολιτιστικών  παρεμβάσεών  της, επιθυμεί την προβολή προσωπικοτήτων που σημάδεψαν την πνευματική φυσιογνωμία  της  περιοχής μας, διατηρώντας έναν ζωντανό σύνδεσμο με την Τοπική μας Εκκλησία. Ενέταξε, μάλιστα, αυτή την πρωτοβουλία στις  δραστηριότητες του  Ιστορικού  της  Αρχείου.

Το 2015 και 2016 προέβαλλε τη μορφή του μεγάλου φιλοσόφου, μουσικού και νομικού Μένιου Μουρτζόπουλου  και  για  την  φετινή χρονιά  διοργανώνει  μια επιστημονική ημερίδα, αφιερωμένη στην προσωπικότητα του κ. Κώστα  Μαυρομμάτη, παλαιμάχου εκπαιδευτικού, αστρονόμου – φυσικού, ιδρυτή της  Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, πρ. Προέδρου της Χριστιανικής Στέγης «Απόστολος Παύλος», ώστε να αναδειχθεί σύνολη η πνευματική του συγκρότηση.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Σάββατο ¼, από τις 10.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Πανεπιστημιακοί, ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές  θα αναλύσουν πτυχές  της εκπαιδευτικής  προσφοράς του τιμώμενου, τη σχέση του  με την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Κανάλια Καρδίτσας και το έργο της Χριστιανικής  Στέγης «Απόστολος Παύλος», για να ολοκληρωθεί τα απόγευμα με την αναφορά  στη γέννηση και την εξέλιξη της Εταιρείας  Αστρονομίας  και Διαστήματος, την οποία πρωτοποριακά ίδρυσε και επέκτεινε ο Κώστας  Μαυρομμάτης.

Η όλη εκδήλωση θα επιστεφθεί με την απόδοση, στον εξαίρετο πνευματικό άνθρωπο της πόλεώς μας, του Χρυσού Σταυρού της Μητροπόλεως από τον Σεβ. Μητροπολίτη και Πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και μια  μεγάλη μουσική συναυλία της χορωδίας  Εκπαιδευτικών Μαγνησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here