Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ.κ. Σκάγιαννης Παντελής και Τοζίδης Γιώργιος.

445

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με το πλαίσιο συνεργασίας της ΟΛΒ ΑΕ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με μοναδικό σκοπό την από κοινού προσπάθεια ανάπτυξης και αναβάθμισης του Οργανισμού Λιμένος και του Λιμένα Βόλου.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη αναφέρθηκε ειδικότερα στα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε σχέση με το λιμάνι του Βόλου, με εκτενή αναφορά, το ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας (ISPS), προϋπολογισμού 1.200.000,00€, το οποίο επιτυγχάνει την αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών. Ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους της ΟΛΒ ΑΕ, ότι υπάρχει η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μόλις ολοκληρώσει ο Οργανισμός Λιμένος τις όποιες μελέτες έχει προγραμματίσει για έργα στον Λιμένα Βόλου.

Οι κ.κ. Σκάγιαννης και Τοζίδης ανέφεραν ότι καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι του Βόλου, σχετικά με το εμπορικό του σκέλος, όπου υπάρχουν προοπτικές, εξαιτίας της αναμενόμενης σιδηροδρομικής σύνδεσής του, με τα εμπορευματικά κέντρα της Λάρισας.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι η καλή συνεργασία της ΟΛΒ ΑΕ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συνεχισθεί, προς όφελος της πόλης του Βόλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το λιμάνι του Βόλου μπορεί να πετύχει πολλά, μέσα από συνεργασίες με όλους τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας.