ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

692

Με (4) σκακιστές και (1) σκακίστρια συμμετείχε η Μαγνησία στα Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα Σκάκι 8 έως 16 ετών, που διεξήχθησαν στο Ρίο Αχαΐας από 2 έως 9-7-2018.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο μικρός Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο Βόλου καθώς στην κατηγορία Α10 κατετάγη 5ος (ισοβάθμησε με τον 4ο) από 44 σκακιστές με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες (με μία μόνο ήττα), χάνοντας για μισό πόντο το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Κων/νο Τσαρσιταλίδη, που στη δύσκολη κατηγορία Α14, κατετάγη 9ος από 45 σκακιστές με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, χάνοντας μέσα από τα χέρια του, και ενώ είχε σαφή υπεροχή, τη νίκη στην τελευταία παρτίδα, λόγω πίεσης χρόνου, και την ευκαιρία παράλληλα να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα.

Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι σκακιστές της Μαγνησίας, που συμμετείχαν, τηρουμένων των αναλογιών, σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας συμμετείχαν οι εξής σκακιστές και σκακίστριες:

Στην κατηγορία Α10 οι Τσαρσιταλίδης Χρήστος από το Βελεστίνο (Ε.Σ. Θεσ/νίκης) και Πατρίκος Δημήτριος (Σ.Ε. Βόλου)

Στην κατηγορία Α14 ο Τσαρσιταλίδης Κων/νος από το Βελεστίνο (Ε.Σ. Θεσ/νίκης)

Στην κατηγορία Α16 ο Ζγουλέτας Ιωάννης από τον Αλμυρό (Σ.Ε. Βόλου)

Στην κατηγορία Κ12 η Ζγουλέτα Ευταξία (Α.Σ.Κ. Αλμυρού “Τιτάνες”)

Μετά και την διεξαγωγή του 9ου και τελευταίου γύρου οι σκακιστές από τη Μαγνησία συγκέντρωσαν: (6) βαθμούς ο Τσαρσιταλίδης Χρήστος (5ος στην κατηγορία του), (5,5) βαθμούς ο Τσαρσιταλίδης Κων/νος (9ος στην κατηγορία του), (4) βαθμούς η Ζγουλέτα Ευταξία (15η στην κατηγορία της, στην πρώτη της συμμετοχή σε τόσο ισχυρό τουρνουά) και (3) βαθμούς οι Ζγουλέτας Ιωάννης (42ος στην κατηγορία του, η οποία ήταν η δυσκολότερη του τουρνουά) και Πατρίκος Δημήτριος (41ος στην κατηγορία του στην πρώτη του συμμετοχή σε τόσο ισχυρό τουρνουά).

Τις παρτίδες όλων των αγώνων μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: chessfed.gr/youth2018/live-games/

Αποτελέσματα και στατιστικά στο chess-results

Επίσημο site των αγώνων: chessfed.gr/youth2018/

Προκηρύξεις από όλα τα τουρνουά της Ελλάδας καθώς και νέα για το σκάκι μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: chesswords.blogspot.gr