Γι απραξία, αφωνία και λάθος προτεραιότητες κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο»

45

Με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» τοποθετείται για την στάση της Δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη του Νοσοκομείου της πόλης, κατηγορώντας την για απραξία, αφωνία και λάθος προτεραιότητες, αντιπαραθέτοντας τις δαπάνες 500.000 ευρώ που έγιναν για εορταστικό στολισμό και φωτισμό και τις δωρεές που έκαναν άλλοι Δήμοι της χώρας στην κατεύθυνση της στήριξης του ΕΣΥ με ΜΕΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απραξία και η αφωνία της Δημ. Αρχής αναφορικά με τις δομές δημόσιας υγείας της πόλης μας και την στήριξή τους δείχνει μια ανεξήγητη αδιαφορία για το ρόλο που οφείλει να έχει μια αυτοδιοικητική αρχή σε μια πρωτοφανή κρίση, όπως αυτή της πανδημίας.

Η Δημ. Αρχή επέλεξε στο τέλος του πρώτου lockdown να δαπανήσει 500.000€ σε εορταστικό στολισμό και σε αντικατάσταση φωτισμού, με μια λογική εφησυχασμού και χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι νέες ανάγκες και προτεραιότητες που έθεσε η πανδημία, όπως η στήριξη παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών με τάμπλετ για την τηλεκπαίδευση. Να επισημάνουμε ότι τα 20.000€ που δόθηκαν για την αγορά μόλις 200 τάμπλετ, κι ενώ είχε ξεκινήσει η τηλεκπαίδευση, εξασφαλίστηκαν από περικοπές δαπανών της Σχολικής Επιτροπής, σχετικών με εξοπλισμό Η/Υ.

Στο δεύτερο και σκληρότερο κύμα της πανδημίας, ο Δήμαρχος συνεχίζει να δείχνει την ίδια αδιαφορία. Δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία για την στήριξη του Νοσοκομείου της πόλης, καμία διεκδίκηση για την ενίσχυσή του σε προσωπικό, ειδικά μηχανήματα και υλικοτεχνική υποδομή, καμία προσπάθεια ανάδειξης-έστω-των ελλείψεων, παρά την κραυγή αγωνίας των υγειονομικών και τον τραγικό απολογισμό των 77 νεκρών στην πόλη μας και 7 την ημέρα της φωταγώγησης.

Ενδεικτικά του ρόλου του και της αδιαφορίας του είναι οι χυδαίες επιθέσεις του το τελευταίο διάστημα στην αντιπολίτευση και η προσπάθεια δικαιολόγησης των ελλείψεων στο ΕΣΥ, αλλά και η επιλογή του να συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, και όχι με τον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, παρότι η επίσκεψή τους έγινε την ίδια μέρα στην πόλη. Είναι εμφανείς οι προτεραιότητες του Δήμαρχου…

Ο εορταστικός στολισμός και φωτισμός της πόλης θα μπορούσε να προγραμματιστεί φέτος με διαφορετικό τρόπο, όπως είχαμε επισημαίνει, ειδικά από την στιγμή που η πλειονότητα των καταστημάτων θα είναι κλειστά λόγω του lockdown, εξοικονομώντας κονδύλια για την στήριξη του Νοσοκομείου μας και των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, όπως έκαναν άλλοι Δήμοι της χώρας.

Αντίθετα, ο Δήμαρχος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης και τη μάχη για ζωή που δίνεται στις δομές υγείας, και επιλέγει να καλύψει την αδιαφορία του κάτω από το εκτυφλωτικό φως του πολυδάπανου φωτισμού κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα: επενδύει στην επικοινωνία και στην προσωπική του προβολή.»

Απάντηση