Γυναίκα και εργασία Καταπολέμηση έμφυλης βίας

437

Συνάντηση στο ΥΠΕΣ με την Πρέσβειρα της Αυστρίας Andrea Ikić-Böhm

Γυναίκα και εργασία
Καταπολέμηση έμφυλης βίας

Με αφορμή το άτυπο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. για θέματα Ισότητας Φύλων που πραγματοποιείται στο τέλος αυτής της εβδομάδας στη Βιέννη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης από την αυστριακή προεδρία του συνεδρίου: Gender Equality and You. Young Voicees. Joint Initiative, πραγματοποιήθηκε χθες 08/10 συνάντηση μεταξύ της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη και της πρέσβειρας της Αυστρίας στην Αθήνα, κ. An. Ikić-Böhm.

Η πρέσβειρα διαβίβασε στην Υφυπουργό την σημασία που δίνει η Αυστρία στην ισότητα των φύλων εφαρμόζοντας σχετική πολιτική με έμφαση στα εργασιακά θέματα, ενώ ενημέρωσε για τους τρόπους με τους οποίους αγωνίζεται για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο συνέδριο (11 και 12/10) ενημέρωσε την πρέσβειρα ότι επίκειται νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα ισότητας φύλων σε κάθε τομέα της κοινωνικής δραστηριότητας της χώρας, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου στην οποία θα συζητηθεί ο τρόπος που θα γίνει η νέα παρέμβαση στο ζήτημα των μισθολογικών διακρίσεων και στην πολιτική για καθολική συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις βαθμίδες της αγοράς εργασίας. Τέλος, ενημέρωσε για την μακρόχρονη, εξειδικευμένη και πολύ αποτελεσματική δράση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων στα θέματα αυτά.

Οι δύο γυναίκες ανανέωσαν το ραντεβού τους για συνάντηση μετά το συνέδριο, στην οποία θα κληθεί να συμμετέχει και η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων κ. Φ. Κούβελα.

________________________________________________________________________________________________

Βόλος: κ.: 6941 409128, τ.: 24210 28887. Δ/νση: Χατζηαργύρη 1, Τ.Κ.: 383 33
Γραφείο Τύπου | Αθήνα: κ.: 6994 980766, τ.: 213 1364432, 213 1364935.
Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2, Τ.Κ.: 101 83. m.: press.ifipourgos@ypes.gr