Η ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Δήμο Βόλου 

53

Για επικοδομητική συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Βόλου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Δήμο.

Όπως αναφέρει:

Με την έγκριση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. αποδίδει το εμβληματικό ακίνητο στην τοπική κοινωνία, ικανοποιώντας με τον πλέον πρόσφορο τρόπο το διαχρονικό αίτημα του Δήμου Βόλου για την χρήση της εγκατάστασης προς όφελος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Η ΕΤΑΔ ολοκλήρωσε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία στο πλαίσιο της θετικής βούλησης της Εταιρείας και της πάγιας θέσης της για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν αυτό κρίνεται πρόσφορο και εφικτό και για τις δύο πλευρές, και με στόχο την μέγιστη δυνατή ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.

Σε δήλωση του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός τόνισε πως μέσω της εποικοδομητικής συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή της πόλης, η ΕΤΑΔ, κατάφερε να ολοκληρώσει μια συμφωνία που είναι αμοιβαία επωφελής για το Ελληνικό Δημόσιο και την τοπική κοινωνία του Βόλου. Όπως σημείωσε ο κ. Βλαστός στόχος της Εταιρείας μέσα από τη συγκεκριμένη παραχώρηση είναι η διασφάλιση της αξιοποίησης ενός σπουδαίου ακινήτου που μπορεί να μετατραπεί σε έναν ουσιαστικό και σύγχρονο πόλο ανάπτυξης για όλη την περιοχή.
«Με την συγκεκριμένη συμφωνία προσδοκούμε να ενισχύσουμε την τοπική επιχειρηματικότητα, να υποστηρίξουμε τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και να υποστηρίξουμε το κοινωφελές έργο του Δήμου Βόλου προς όφελος των τοπικών φορέων και των δημοτών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαστός, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εποικοδομητική συνεργασία με την Κυβέρνηση, τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο και όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς θεσμικούς φορείς.
Η ΕΤΑΔ δεν επιθυμεί να σχολιάσει τους όρους της παραχώρησης που αποφασίστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Εταιρείας από το Διοικητικό της Συμβούλιο προτού αυτοί συμφωνηθούν και οριστικοποιηθούν μεταξύ της Εταιρείας και του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της μεταξύ τους μισθωτικής σχέσης.

Ανακοίνωση Δήμου Βόλου

Ωστόσο, το πρωί ο Δήμος Βόλου σε ανακοίνωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά για την εξέλιξη αυτή:

Χαιρετίζουμε κατ’ αρχήν την ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Δήμο Βόλου, που έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα της πόλης και της Δημοτικής μας Αρχής για το οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Αχιλλέας Μπέος από το 2015, ακόμη, έδωσε σκληρό και επίπονο αγώνα με διαπραγματεύσεις, συζητήσεις αλλά και συγκρούσεις, με κομματικά και άλλα συμφέροντα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που αποδεικνύει τη βούληση της σημερινής κυβέρνησης να διευρύνει και να ενισχύσει το θεσμό της αυτοδιοίκησης, αλλά και να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα και την περιουσία του ελληνικού λαού.

Ωστόσο πριν μας κοινοποιηθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προφανώς θα περιλαμβάνει ως προς την παραχώρηση, οπότε και θα λάβουμε και τη δική μας τελική απόφαση, σημειώνουμε πως δεν συμμεριζόμαστε τον ενθουσιασμό και τους πανηγυρισμούς κάποιων, που ατυχώς παραπέμπουν σε πρακτικές και συμπεριφορές περασμένων, παρωχημένων δεκαετιών.

Οφείλουμε βεβαίως να ευχαριστήσουμε όσους συμμερίστηκαν τον αγώνα μας και συνέβαλαν, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην προώθηση του αιτήματος της πόλης μας, αλλά φυσικά ουδεμία ευχαριστία οφείλουμε προς τον διορισμένο, με παχυλό μισθό, κ. Μπέζα, πρόεδρο του ΔΣ της ΕΤΑΔ που όσο μπορούσε προσπάθησε να “βραχυκυκλώσει” τη διαδικασία παραχώρησης. Λεπτομέρειες θα δοθούν μετά την υπογραφή της σύμβασης, αν και εφ’ όσον αυτή πραγματοποιηθεί.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η τελική μας απόφαση θα έρθει ευθύς ως μας γνωστοποιηθεί το πλήρες περιεχόμενο της απόφασης της ΕΤΑΔ

Απάντηση