Η κιθαρίστρια Εύα Φάμπα δεν φέρει μόνο το σπουδαίο όνομα, αλλά κληρονόμησε και εκείνα τα ευγενή χαρακτηριστικά του ταλέντου του πατέρα της που την κάνουν να ξεχωρίζει μέσα στην κιθαριστική κοινότητα

459

Η  Εύα Φάμπα, μια διεθνώς καταξιωμένη σολίστ της κιθάρας με ζηλευτή καριέρα έχει δώσει με μεγάλη επιτυχία ρεσιτάλ σε μουσικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε περισσότερες από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική. Έχει προσκληθεί σε σημαντικά διεθνή κιθαριστικά φεστιβάλ όπως της Αρεκίπα(Περού), Κιθάρα και Γυναίκα (Παραγουάη), “Ramon Noble” (Μεξικό), της Κίνας, της Καλούγκα (Ρωσία), Κιθάρες  του Κόσμου (Ελβετία), Six Ways (Ιταλία), Βαλκανικό φεστιβάλ (Βουλγαρία), Guitar Virtuosos (Ρωσία) κ.α.

Έχει δώσει επανειλημμένα ρεσιτάλ στην Ελλάδα, σε σημαντικές Αθηναϊκές αίθουσες, το Βυζαντινό Μουσείο και τη Ρωμαϊκή Αγορά, σε πάρα πολλές πόλεις της Ελλάδας, το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και το αρχαίο θέατρο Ορχομενού, στα φεστιβάλ της Λέσβου, Νίκαιας, Αττικού Άλσους, Ερμούπολης-Σύρου, Ηρακλείου Κρήτης, Κρυστάλλια, όπως επίσης σε πολλές πόλεις στην Κίνα, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ελβετία, Αλβανία, Σουηδία, Σερβία, Ρωσία, Κύπρο, Βραζιλία, Περού, Βολιβία, Παραγουάη, Μεξικό, Ταϊλάνδη, Ινδία, Νεπάλ, Λευκορωσία, Λιθουανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ισπανία, Ζιμπάμπουε κα.        Έχει εμφανιστεί σε Ραδιόφωνα και Τηλεοπτικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο.

Έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Σύλλογο Φίλων της κιθάρας Δημήτρης Φάμπας του οποίου την ίδρυση πρωτοστάτησε και προεδρεύει, το συγκρότημα σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου παρουσιάζοντας έργα σε πανελλήνια και παγκόσμια εκτέλεση, όπως επίσης με πολλούς  Έλληνες και ξένους σολίστ

Έχει συμπράξει με πολλές συμφωνικές ορχήστρες (Συμφωνική Δ. Αθηναίων, Συμφωνική της Ρωσίας (Dudarova), Μοσχοβίτικη Ορχήστρα Δωματίου ARCO, Συμφωνική του Πανεπιστημίου του Hidalgo–Μεξικό, Συμφωνική Νέων του Δ. Καλαμαριάς, Σύνολο εγχόρδων της ΚΟΑ, Ορχήστρα εγχόρδων του πανεπιστημίου Masarik–Τσεχία, Ορχήστρα Εγχόρδων της Βομβάης, Ορχήστρα εγχόρδων Δ.Ηρακλείου Κρήτης) παρουσιάζοντας ονομαστά κονσέρτα αλλά και τις παγκόσμιες πρεμιέρες νέων έργων. Σπουδαίοι συνθέτες έχουν γράψει για την Εύα και ανάμεσα τους ο Δημ. Φάμπας, ο Yiu-Kwong Chung (το κονσέρτο FOR EVA), ο Andersen Viana, ο Waltel Branco, o Eduardo Morales Caso, ο Gοrdon Mizzi, ο Εugenio Catina,  ο Δ. Νικητός, o N. Xαριζάνος, ο Ν. Αθανασάκης κ.α.

Έχει ηχογραφήσει 5 cd που παίζονται σε ραδιοφωνικές εκπομπές σε όλο τον κόσμο. (GREEK GUITAR MUSIC –NAXOS 2014, CAPRICCIO DIABOLICO–BERBEN& IGS2007, EVA FAMPAS plays FAMPAS–AULIA 2005, A GUITAR PORTRAIT OF FANTASY–WAVE MUSIC GR2002).

Συνεργάζεται με εκδοτικούς Οίκους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Φιλ. Νάκας, Μ. Νικολαίδης–Orpheus, Αν. Λιόλιος, MEL BAY, BERBEN, BALKANOTA, LathkillMusic Publishers, Les Productions D’Oz) για την έκδοση έργων για την κιθάρα, επιμελείται της έκδοσης των έργων του πατέρα της Δημ. Φάμπα, και  είναι και η ίδια συγγραφέας μουσικών βιβλίων.         Παράλληλα ασχολείται και με τη σύνθεση μουσικής (κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Γιώργου Μπίμη, Μουσικά σχέδια στο εικαστικό έργο του Τάκη Βαρελά, μουσική για μικρούς κιθαρίστες).                                                                                                            Κάνει διαλέξεις και σεμινάρια σε πανεπιστήμια και διεθνή φεστιβάλ, μετέχει στις επιτροπές διεθνών διαγωνισμών κιθάρας και σύνθεσης έργων για κιθάρα.   Έχει τιμηθεί με τιμητικές διακρίσεις από διεθνή φεστιβάλ και Δήμους ενώ έχει κερδίσει και πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς κιθάρας.

Είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου με καθηγητή στην κιθάρα τον πατέρα της Δημ. Φάμπα και στα ανώτερα θεωρητικά τον συνθέτη Δημ. Δραγατάκη.   Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης Ορχήστρας με τον Θ. Αντωνίου, σεμινάρια με τον Leo Brouwer κλπ.

Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» .

Ιστοσελίδες: www.evafampas.gr  –  www.youtube.com/user/thegjst