Η τοποθέτηση μου στην ημερίδα ¨μεγάλες τουριστικές επενδύσεις¨

702

Εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και εμπόρων επαρχίας Αλμυρού σας καλώς ορίζω για ακόμη μια φορά στη πόλη μας.

Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά μας απόψε καθώς μέσα από τη σημερινή μας συγκέντρωση θα αναγνωρίσουμε απόλυτα υλιστικές προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή και τους ανθρώπους της, μέσα από μια αρκετά διαφοροποιημένη προσεγγιστική οπτική.

Στη μέχρι τώρα διάρκεια της πορείας της, η Ένωση ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπη με συνθήκες και καταστάσεις που ξεπερνούσαν κατά πολύ τις προϋπάρχουσες παρελθοντικές απαιτήσεις.

Πρόκειται για το σημείο εκείνο όπου η λύση δεν απαιτεί γάντια εργασίας, λασπωμένες γαλότσες και σωματική κόπωση για να επέλθει όπως παλιά συνέβαινε, αλλά αντίθετα αφορά την υιοθέτηση μιας διαφορετικής διαχειριστικής αντίληψης.

Το σημείο αυτό αποτέλεσε και εξακολουθεί για πολλούς ακόμη να αποτελεί ένα αδιέξοδο, ευνοώντας την άνθιση ανασταλτικότητας και την αμαχητί υποταγή σε μια αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα που πέρα από τη καθημερινότητα όλων μας, κινδυνεύει να επεκταθεί και σε εκείνη των παιδιών μας.

Στην περίπτωση της Ένωσης όμως αυτό το αδιέξοδο μετατράπηκε σε γέφυρα επικοινωνίας και σύναψης σχέσεων ανάμεσα σε εκείνη και τους “συμβούλους” που πίσω από τις στρατηγικές και τις οικονομικές αναλύσεις, είχαν ως κοινό παρανομαστή τον άνθρωπο.

Οι άνθρωποι αυτοί νοιάζονται για το αύριο και μιλούν άπταιστα τη διάλεκτο του οράματος για μια πραγματικότητα που υπηρετεί τους ανθρώπους και όχι το αντίστροφο.

Αυτή τη διάλεκτο έχουμε ανάγκη να διδαχτούμε τόσο σε τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο, καθώς είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας που έχουμε στη διάθεση μας για να επικοινωνήσουμε με το μέλλον.

Άνθρωποι σαν τους σημερινούς ομιλητές παρευρίσκονται όπου υπάρχει ανάγκη για να μας διαβεβαιώσουν πως κάθε σκέψη που αποκαλείται ως όνειρο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα όραμα που δεν το εμπιστευόμαστε ολοκληρωτικά προκειμένου να το υλοποιήσουμε.

Η σημερινή συγκέντρωση φιλοδοξεί να αναιρέσει ακόμη και το παραμικρό ίχνος, ότι το όραμα ενός σύγχρονου παραγωγικού Αλμυρού, μπορεί να αποβεί καταστροφικό για το περιβάλλον και τους κατοίκους του.

Η αναγκαιότητα ύπαρξης και υπηρεσίας ενός Οράματος για την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού είναι ο μόνος τρόπος να εγκαταλείψουμε τη μονοδιαστατικότητα της ατομικότητα μας.

Θα ήθελα να σημειώσω δυο πράγματα για τη μεγάλη τουριστική επένδυση που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα  στις Νηές της Σούρπης.

Η επένδυση στις Νηες συμπληρώνει ήδη 12 χρόνια αναμονής και ομηρίας από την ισχυρή γραφειοκρατία και την αδιαφορία της δημόσιας διοίκησης. Ενεργοποιήθηκε κατόπιν επερώτησης στη βουλή του συμπατριώτη μας βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου, ο οποίος και κρατάει το θέμα ζωντανό.

Παρόλο την ύπαρξη τόσων προβλημάτων και της πολιτικής αναλγησίας το ενδιαφέρων των επενδυτών παραμένει ζωντανό και περιμένουν πολιτικές και πολιτικοί να υπηρετήσουν τέτοιες επενδύσεις που θα φέρουν ευημερία και θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.

Πανταζώνας Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού

Επιμελητηριακός Σύμβουλος