Η Βολιώτικη Χορωδία διοργανώνει Έκθεση Τεκμηρίων της 80χρονης Ιστορίας της και Συναυλία στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου.

493

Στο διάστημα από 13 έως 24 Ιουνίου 2018 η Βολιώτικη Χορωδία οργανώνει στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (οδός Φερών 17, στην συνοικία των Παλαιών) Έκθεση Τεκμηρίων από την ήδη 80χρονη ιστορία της. Η Έκθεση περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες, που ξεκινούν από το 1930 και φτάνουν μέχρι σήμερα, διπλώματα συμμετοχής, μετάλλια και άλλα αναμνηστικά από τις διάφορες εμφανίσεις της Χορωδίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφίσες και προγράμματα, ονόματα χορωδών, στολές, καθώς και προβολές εικόνων και βίντεο από την υπάρχουσα πλούσια συλλογή ψηφιοποιημένου οπτικοακουστικού υλικού. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη στις ώρες του Μουσείου: Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή 10:30-13:30, Τετάρτη-Παρασκευή 10:30-13:30 και 18:00-21:00, Δευτέρα κλειστά.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, ώρα 19:30 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου Θα ακολουθήσει (ώρα 21:00) Συναυλία της Χορωδίας και του Παιδικού Τμήματος σε έναν «μαγικό» χώρο, στον υπαίθριο χώρο πίσω από το Μουσείο, όπου διατηρείται τμήμα του ιστορικού τείχους των Παλαιών. Το πρόγραμμα της Συναυλίας βασίζεται σε έργα μελοποιημένης ποίησης των μεγάλων Ελλήνων Ποιητών και Συνθετών, μελωδίες που ταιριάζουν απόλυτα τόσο στην μακρά ποιοτική ιστορία της Βολιώτικης Χορωδίας όσο και στο αρχαιολογικό περιβάλλον του τείχους των Παλαιών. Συμμετέχουν ως σολίστ η υψίφωνος Κατερίνα Αποστολοπούλου και ο βαρύτονος Ευάγγελος Κακάλιας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Στάσα Τζάλλα και στο πιάνο συνοδεύει η Εύη Κανελλοπούλου.

Η Βολιώτικη Χορωδία ευχαριστεί την Αρχαιολογική Υπηρεσία, που επέτρεψε να γίνει αυτή η Συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης Μουσικό Οίκο Κεχαΐδη, ΕΨΑ, κατάστηματα Τριανταφύλλου, Δημόπουλου και Μελίνι, εκτυπώσεις Βαλιάντζα. Ευχαριστεί επίσης τον τηλεοπτικό σταθμό ΤRΤ, τις τρεις ημερήσιες εφημερίδες και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες της Μαγνησίας, που εδώ και πολλά χρόνια συμβάλλουν σημαντικά στην προβολή του πολιτιστικού έργου της.

Η όλη εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Β.Σποράδων και πραγματοποιείται με την αμέριστη συνδρομή της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

για το Διοικητικό Συμβούλιο της Βολιώτικης Χορωδίας

Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η Γ. Γραμματέας

Χαράλαμπος Σκυργιάννης                                                                          Αποστολία                                                                                                                       Βολιώτη