Η Βολιώτικη Χορωδία διοργανώνει Έκθεση Τεκμηρίων της 80χρονης Ιστορίας της και Συναυλία στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου.

566

Η Βολιώτικη Χορωδία είναι ένα από τα παλαιότερα ανεγνωρισμένα πολιτιστικά σωματεία της χώρας μας, με επίσημο καταστατικό από το 1937.

Στο διάστημα από 13 έως 24 Ιουνίου 2018 η Βολιώτικη Χορωδία οργανώνει στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου Έκθεση Τεκμηρίων από την ήδη 80χρονη ιστορία της. Η Έκθεση περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες, διπλώματα συμμετοχής, μετάλλια και άλλα αναμνηστικά από τις διάφορες εμφανίσεις της Χορωδίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφίσες και προγράμματα, ονόματα χορωδών, στολές καθώς και προβολές εικόνων και βίντεο από την υπάρχουσα πλούσια συλλογή ψηφιοποιημένου οπτικοακουστικού υλικού.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, ώρα 19:00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (οδός Φερών 17, στα Παλιά). Θα ακολουθήσει Συναυλία της Χορωδίας και του Παιδικού Τμήματος στον υπαίθριο χώρο πίσω από το Μουσείο, όπου υπάρχει τμήμα του ιστορικού τείχους των Παλαιών.

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται με την αμέριστη συνδρομή της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και την οικονομική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Β.Σποράδων.

 

για το Διοικητικό Συμβούλιο της Βολιώτικης Χορωδίας

Ο Πρόεδρος                                                                                                  Η Γ. Γραμματέας

 

 

Χαράλαμπος Σκυργιάννης                                                                          Αποστολία Βολιώτη

ΒολΧορ_2017.11.25_80 Χρόνια_ΣΤ.png