Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990»

936

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα: «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις», παρέστη την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετέφερε την έκθεση στο Βόλο η οποία εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 30 Χρόνια Δημιουργίας».
Τα εκθέματα αποτελούν φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά που αναπαριστούν τα γυναικεία κινήματα της εποχής της Μεταπολίτευσης, παρουσιάζοντας τις συλλογικότητες, τις ιδέες, τις διεκδικήσεις και τη δράση τους.
Η κ. Χρυσοβελώνη απεύθυνε χθες χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του Πρύτανη Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη, της Γενικής Γραμματέως του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ιστορικό Νίκη Μαρωνίτη και της Αντιπρύτανη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, Αν. Καθηγήτριας Ιωάννας Λαλιώτου.
Μεταξύ άλλων η υφυπουργός τόνισε στην ομιλία της:
«Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας, το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Περιφέρειάς μας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα φιλοξενούν από σήμερα και για τους επόμενους δυόμιση περίπου μήνες μία πολύ σημαντική έκθεση.
Έχει μεγάλη αξία η σειρά των εκθεμάτων της, διότι δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει μέσα σε λίγη ώρα περιήγησης, μία ολόκληρη εποχή.» {…}»