«Καταξίωση για το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.»

545

«Καταξίωση για το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.»

 

 

 

Απόλυτη καταξίωση για το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διεξήχθη 12-14 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα, με κορυφαία ονόματα της κλασικής κιθάρας.

 

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε την στήριξη και πάλι του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, από την Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας, στην Αίθουσα της οποίας διεξήχθησαν όλες οι εκδηλώσεις.

 

 

Στις συναυλίες του Φεστιβάλ εμφανίσθηκαν, ο γνωστός Πατρινός Συνθέτης & Κιθαριστής, Γιώργος Παπαδόπουλος, με την Σοφία Πατσιούρα στο Ακορντεόν και η Κιθαριστική Ορχήστρα Μακεδονίας από την Καστοριά, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας Αντωνίου.

 

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο διεθνούς φήμης σολίστ, Στέλιος Γκόλγκαρης, αλλά και οι καταξιωμένοι κιθαριστές, Αντώνης Μυτακίδης & Ηλίας Διαμαντάκης.

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ήταν ο νεαρός Σολίστ, Γιώργος Γκόλγκαρης, ενώ την Καλλιτεχνική Οργάνωση του Φεστιβάλ, είχε αναλάβει ο Κύπριος Κιθαριστής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου Αντώνης Κοΐζας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

 

Προσκεκλημένοι επίσης ήταν η διάσημη Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας με τον Τάσο Ιωακειμίδη, ο Θρακιώτης Συνθέτης & Σολίστ Δημήτρης Σβυντρίδης, ο Βεροιώτης Μαέστρος & Κιθαριστής Πέτρος Ρίστας, ο Κρητικός Σολίστ Μανώλης Κογκάκης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Χίου, Γιώργος Αγιάσογλου.