Κολυνδρίνη vs Μπέου: Αυξημένα επικίνδυνα τα νιτρικά στο νερό σε Μελισσιάτικα, Φυτόκου

Και μεγάλη ρύπανση του Παγασητικού από την κακή λειτουργία του Βιολογικού

0
632

Λάβρα κατά της δημοτικής αρχής Βόλου και ιδιαίτερα κατά του Αχιλλέα Μπέου η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη σήμερα το πρωί “σήκωσε το γάντι” στα όσα της καταλόγισε χθες ο Αχιλλέας Μπέος στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της “Θεσσαλίας”.

 

Η κ. Κολυνδρίνη αφού αντιπαρήλθε τις μομφές ότι “μένει στα Λεχώνια και πίνει νερό από την πομόνα” αναρωτήθηκε τι νερό πίνει ο Βόλος, όταν το πίνει αφού για μία εβδομάδα έμεινε χωρίς παροχή από τη ΔΕΥΑΜΒ, παραθέτοντας στοιχεία από μετρήσεις χθεσινές της αρμόδιας αρχής της αντιπεριφέρειας, όπου φαίνεται πως οι βρύσες σε Φυτόκου και Μελισσιάτικα, περιέχουν αυξημένες ποσότητες νιτρικών πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, ενώ και στο υπόλοιπο δίκτυο έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα χλωριόντα ενώ φαίνεται ότι το δίκτυο τραβούσε θαλλασινό νερό, αφού υπάστη λόγω των διακοπών υφαλμύρωση, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη.

 

Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο θέμα της επικίνδυνης ρύπανσης του Παγασητικού από τη μη ή την κακή λειτουργία του Βιολογικού, αφού φαίνεται ότι στην έξοδό του χθες υπάηρξαν μετρήσεις που έδιναν κολαοβακτηρ-ιδια και e-coli με συγκέντρωση από 4 ώς 10 εκατομμύρια ανά 100 mgr, όταν το επιτρεπτό όριο για τον πληθυσμό τους είναι από 100 ως500..

 

Και τέλος αναρωτήηκε αφού ο κ. Μπέος είναι τόσο “large” και θέλει να λειτουργήσει αυτός το χιονοδρομικό, γιατί δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα του Δήμου για να φτιάξει τον βιολογικό ώστε να μην ρυπαίνεται επικίνδυνα ο Παγασητικός ή το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, ώστε να μην πίνει νερό επικίνδυνο για την υγεία του ο πολίτης του Βόλου..

 

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως αν δεν μπορεί να λειτουργήσει τη ΔΕΥΑΜΒ, “εδώ είμαστε ως αντιπρειφέρεια να αναλάβουμε να τη λειτουργήσουμε εμείς ως δημόσιος φορέας, όπως ο ίδιος ζητά να λειτουργήσει το χιονοδρομικό”…

THESSALIATV

Απάντηση