Το κορυφαίο κιθαριστικό φεστιβάλ των Βαλκανίων, το περίφημο πλέον Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης,διοργανώνετε για 5η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Κομοτηνής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θρακιώτη Κιθαριστή & Συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, 11-15 Απριλίου 2018.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, το Duo Microtonal
Μία ακόμη σημαντική συμμετοχή είναι της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης την 14η Απριλίου, όπου θα ερμηνεύσει έργα του Διευθυντή του Φεστιβάλ, Κομοτηναίου, Δημήτρη Σβυντρίδη.
Να υπενθυμίσουμε ότι το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης 2016, κυκλοφορεί ψηφιακά σε ήχο και βίντεο από την διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρία «FM Records», και είναι ένα από τα τρία κιθαριστικά φεστιβάλ παγκοσμίως, που συναυλίες τους κυκλοφορούν ψηφιακά σε κορυφαίες δισκογραφικές πλατφόρμες.