Κραυγή αγωνίας και στη Λάρισα για την ονομασία της φέτας!(γραφει η Ειρηνη Αιμονιωτη)

0
1160

Ο Κύριος Εμμανουήλ Ανυφαντάκης Ομότιμος Καθηγητής Γαλακτοκομίας

Του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και  τ. Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος της Ελλάδος, ο επονομαζόμενος « Πατέρας της Φέτας» που παραβρέθηκε στη Λάρισα, στο συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας, εξέφρασε το προβληματισμό του για τις επερχόμενες εμπορικές συμφωνίες CETA, και Ν. Αφρικής, που στην ουσία καταρρακώνουν την εμπορική δυναμική της ναυαρχίδας των ΠΟΠ προϊόντων της Ελλάδας, «της Ελληνικής Φέτας». Οι εμπορικές αυτές συμφωνίες δίνουν περιθώριο στο Καναδά, στη Ν. Αφρική αλλά ενδεχομένως και σε άλλες χώρες, να χρησιμοποιούν το όνομα «φέτα» και να κατασκευάζουν τυρί, επωφελούμενοι την εμπορικότητά του.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΖΕ, κύριος Ζέρβας, πρώην πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, κάλεσε τους συνέδρους, να εγκρίνουν ένα ψήφισμα, για την προστασία της φέτας, και αυτό το ψήφισμα έγινε αποδεχτό από όλους.

 

Το ζητούμενο είναι ,η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να υποχρεωθεί να δώσει πλήρη προστασία στη «φέτα» όπως έχει κάνει και με άλλα προϊόντα ΠΟΠ της Ε.Ε. Και γι αυτό οι παραγωγοί φέτας, οι ίδιοι καταναλωτές αλλά κυρίως οι έλληνες βουλευτές οι οποίοι θα κληθούν να εγκρίνουν αυτές τις συμφωνίες, θα πρέπει να ενημερωθούν σωστά για αυτές τις εμπορικές συμφωνίες και να προστατέψουν οι ίδιοι, όπως οφείλουν την ονομασία της Ελληνικής ΠΟΠ Φέτας, της ναυαρχίδας των ΠΟΠ προϊόντων της Ελλάδας, με τη βαριά ιστορία.

 

Ο κύριος Ανυφαντάκης με κραυγή αγωνίας, χτύπησε και το καμπανάκι, στους ιθύνοντες, στέλνοντας μια επιστολή σε όλα τα κόμματα, για το μέλλον της ελληνικής φέτας.

 

Απάντηση