«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ» – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

0
472

 

Οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι

Ανδρέου Μεϊκοπούλου Ελένη- Αποστολάκης Ιάσονας- Γαργάλας Κώστας –Δραμητινός Ματθαίος- Κοκκινάκη Φωτεινή- Μολοχίδης Γιάννης.

Κάποτε , ακόμη και πριν λίγο καιρό και με πολύ μεγάλο κόστος προσωπικό και συλλογικό, ήμασταν οι πρώτοι και γι’ αυτό δακτυλοδεικτούμενοι γιατί αναρωτιόμασταν αν και κατά πόσον υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στον Βόλο, στην Περιφέρεια και δικαστικοί λειτουργοί και εισαγγελείς. Με ικανοποίηση σήμερα βλέπουμε το ενδιαφέρον εκπροσώπων Φορέων και Θεσμών να αναρωτιούνται , ίσως λίγο όψιμα αλλά ποτέ δεν είναι αργά, για το ίδιο πράγμα. Και οι αναφορές και οι έμμεσες ή άμεσες καταγγελίες για τα νερά , τον Βιολογικό, το χιονοδρομικό και για πολλά άλλα, δίνουν και παίρνουν. Και ορθά κάνουν έστω και αργοπορημένα και ίσως έτσι προσδοκούμε να κινηθούν έστω και καθυστερημένα και οι μηχανισμοί ελέγχου. Από την άλλη οι Υπηρεσίες άβατο και η αλήθεια, η αλήθεια της καταστροφικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, δύσκολα αποκαλύπτεται καθώς είτε προσωπικά συμφέροντα είτε άλλου χαρακτήρα επιδιώξεις εμποδίζουν την ανάδειξή της. Και το καθήκον πια των ελεγκτικών μηχανισμών, κατά την άποψή μας, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο .

Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η παραίτηση ενός νομικού που στάθηκε διαχρονικά υπερασπιστής της Δημοτικής Αρχής, υπερβαίνοντας σε πολλές περιπτώσεις κατά πολύ τον ρόλο του στην επιχείρηση της ΔΕΥΑΜΒ, αποκαλύπτοντας ότι με την παραίτησή του από τα πέντε δάκτυλα του χεριού αυτής ( της Δημοτικής Αρχής) απομένει μόνον ένα. Πέραν του γεγονότος ότι πραγματικά αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα για τη Δημοτική Αρχή αφού ουσιαστικά την καταγγέλλει, μας προκαλεί πραγματικά τεράστια απορία πως καθ’ όλο το διάστημα που διαπίστωσε την <<αλλαγή ρότας της Δημοτικής Αρχής>> (και δεν ήταν φυσικά διαπίστωση των τελευταίων ημερών) ταυτόχρονα την υπεράσπιζε όπως παραδείγματος χάριν πρόσφατα στην υπόθεση των Αστεριών Αγριάς. Και εύλογο το ερώτημα που προκύπτει. Η αλλαγή αυτή της ρότας έχει αντικείμενο την υπεράσπιση των συμφερόντων της Δημοτικής Επιχείρησης της ΔΕΥΑΜΒ σε μείζονα θέματα όπως π.χ. της ΕΡΓΗΛ, του Δημοτικού χαρακτήρα της επιχείρησης της ΔΕΥΑΜΒ και της διαχείρισης του νερού ως κοινωνικό αγαθό ή του χαρακτήρα αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του Βιολογικού;

Τέλος σε επερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή που καταθέσαμε σχετικά με τους συντελεστές δόμησης και την προσαρμογή τους σύμφωνα με το νέο ΓΠΣ ΒΟΛΟΥ πραγματικά λάβαμε χθες τετρασέλιδη απάντηση . Δυστυχώς όμως διαπιστώσαμε ότι ή η απάντηση αναφέρεται σε κάτι άλλο που δεν ρωτήσαμε, οπότε προκύπτει το ερώτημα αν πραγματικά έχουν πρόβλημα κατανόησης των ερωτήσεων. Και φυσικά αδιάψευστος μάρτυρας των όσων εμείς υποστηρίζουμε σχετικά με την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής είναι η αντιπαραβολή ομοίων εγγράφων και παραγράφων περί των «μεταβατικών διατάξεων» του ΓΠΣ ΒΟΛΟΥ με το ΓΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ που εκδόθηκε στον ίδιο χρόνο και από την ίδια Υπηρεσία. Και για μια ακόμη φορά ο Βόλος βρίσκεται σε καθεστώς αβεβαιότητας ως πόλη δεύτερης κατηγορίας με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και ταυτόχρονα ως πόλη παράλογης και ασύμμετρης οικιστικής ανάπτυξης.

Απάντηση