«Μαζι_ για τον Βολο» – Συλλαλητήριο 5 Μαΐου

644

H Δημοτική Κίνηση «Μαζί για τον Βόλο», έχοντας από καιρό διατυπώσει τις απόψεις της για τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων, την ενδεδειγμένη κομποστοποίηση με διαλογή στην πηγή και το μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να έχει τα επόμενα χρόνια η πόλη, μοντέλο το οποίο προϋποθέτει καθαρό περιβάλλον και υψηλά στάνταρτ υγείας, έχει εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες τις για τη χρήση «εναλλακτικών καυσίμων» από τη τσιμεντοβιομηχανία της περιοχής.

Σε μία χώρα όπου διαχρονικά όλοι οι θεσμοί του κράτους (κεντρική εξουσία, τοπική αυτοδιοίκηση, ελεγκτικοί μηχανισμοί και άλλοι θεσμοί) έχουν πάρει βαθμό κάτω από τη βάση, είναι δικαιολογημένο να υπάρχει καχυποψία και ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Άλλωστε και τα πρόσφατα γεγονότα της 1ης Απριλίου ενισχύουν τα συναισθήματα αυτά.

Σε μία πόλη η οποία έχει μία από τις πιο επιβαρυμένες ατμόσφαιρες στη χώρα με υψηλά ποσοστά αερορύπανσης, έρχεται να προστεθεί η καύση υλικών η οποία ελλοχεύει έκκληση επικίνδυνων ουσιών. Και όλα αυτά τη στιγμή που φαίνεται να υπάρχει αδυναμία συστηματικών ελέγχων, έλλειψη ενημέρωσης του κοινού και πρόσβασης στην πληροφορία αλλά και μετάθεση ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων, παρουσιάζοντας μας μάλιστα την καύση ως τη βέλτιστη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία, όντας μέρος αυτής, θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 5 Μαΐου διεκδικώντας καλύτερο περιβάλλον, καλύτερη ποιότητα ζωής. Πάνω από οποιονδήποτε, από όλους και όλα είναι μόνο το ύψιστο αγαθό που λέγεται υγεία. Η ίδια μας η ζωή.