“Με Ηλία Ανδριόπουλο το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μπλόκου Κοκκινιάς”

0
633

 

Με τιμώμενο πρόσωπο τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, Ηλία Ανδριόπουλο, αρχίζει το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στον ιστορικό χώρο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς, το ομώνυμο 2οΦεστιβάλ Κιθάρας. Το Φεστιβάλ εντάσσεται στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 75 θυμάτων του Μπλόκου που έγινε τον Αύγουστο του 44’ κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

 

Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και το Δημοτικό Ωδείο, με τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Νικαιώτης κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης, που θα διευθύνει την Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας σε έργα του Ηλία Ανδριόπουλου, αλλά και μεγάλων κλασικών συνθετών. Σολίστ θα είναι οι διεθνούς φήμης κιθαριστές, Γιώργος Γκόλγκαρης, Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης.

 

Την δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστούν οι νεαροί πολυβραβευμένοι σπουδαστές κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Δήμητρα Γιάννου και Σπύρος Μάστορας. Η συναυλία θα κλείσει με το περίφημο κιθαριστικό σύνολο NikeaGuitar Quartet, αποτελούμενο από τους Δήμητρα Γιάννου, Δανάη Τζούμπα, Γιώργο Γρηγοριάδη και Γιώργο Κανελλόπουλο.

 

Το Φεστιβάλ, θα ηχογραφηθεί από την δισκογραφική εταιρία FM Records, και θα κυκλοφορήσει στις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής του κόσμου.

 

Η είσοδος και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με ώρα έναρξης στις 20.00.

ΒΙΝΤΕΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Απάντηση