ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΗΛΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 2016

212

Τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου και τον ενημέρωσε για θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Πηλίου.

Το βασικότερο θέμα ήταν η αστυνόμευση του Πηλίου που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αστυνομικού τμήματος νοτίου Πηλίου λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να αστυνομευθεί σωστά. Θίξαμε και το θέμα του τοπικού αστυνόμου που έχει θεσμοθετηθεί με Προεδρικό διάταγμα από το 2016 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί.
Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός έχει κάνει πολλά έγγραφα και πολλές επισκέψεις στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Μετά από παρέμβαση του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χτες μας τηλεφώνησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης και μας ενημέρωσε ότι υπέγραψε την απόφαση για τον τοπικό αστυνόμο Αργαλαστής.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου Στέργιος Παπαϊωάννου ευχαριστεί τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη για τη καλή συνεργασία που είχαμε έτσι ώστε χθες να υπογραφεί η τοποθέτηση του τοπικού Αστυνόμου στην Αργαλαστή έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Επίσης ευχαριστούμε τοn Δήμαρχο Ν. Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, τον Αντιδήμαρχο Αργαλαστής Δημήτρη Παρισιάδη, τους Αντιδημάρχους Τρικερίου Γιαμαρέλο και Μανέτα Βασίλη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Αργαλαστής Ιωάννη Διανέλο για την καλή συνεργασία και την επίτευξη των κοινών στόχων που είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών του Πηλίου.