«Με Σπύρο Φαρούγγια και κορυφαίους σολίστ, 6-8 Ιουλίου 2018 το Φεστιβάλ Πνευστών Παρνασσού.»

550

Με τον φημισμένο Κερκυραίο τρομπονίστα, Σπύρο Φαρούγγια και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κορυφαίου τρομπετίστα, Παναγιώτη Μπαλαμού θα διεξαχθεί 6-8 Ιουλίου 2018, στο Αγρόκτημα “Αμφίκαια” το 3ο Φεστιβάλ Πνευστών Παρνασσού.  

Ο Σπύρος Φαρούγγιας γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1970 όπου και ξεκίνησε μουσική στη Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος”. Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα στο ωδείο “Ραϋμόνδη”, με καθηγητή τον Ιωάννη Ελεφάντη, όπου και πήρε το δίπλωμά του στο τρομπόνι.

Έχει παρακολουθήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό σεμινάρια τρομπονιού και μουσικής δωματίου, με διάσημους καθηγητές και σολίστες όπως D. Wick, G. Milliere, I. Roos, M. Becquet, J. Marcelus, German Brass Ensemble κ.ά.
Συμμετείχε σε διεθνής διαγωνισμούς τρομπονιού στην Πόρσια (Ιταλία) και στην Πράγα (Τσεχία).
Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Μεσογείου (1992 & 1993). Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Είναι Μέλος του κουαρτέτου τρομπονιών “Ολκός”, του “Athens Brass Ensemble” και του Κουιντέτου “Melos Brass”.
Από το 1994 είναι κορυφαίος μουσικός της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Δημοτικό Ωδείο Αγ. Παρασκευής.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη οι διεθνούς φήμης, Έλληνες Σολίστ και Καθηγητές, Χρήστος Καλούδης στο Κόρνο, Θοδωρής Μαυρομμάτης στο Φλάουτο, Γιάννης Καραγιαννίδης στο Κλαρίνο, Διονύσης Αγαλιανός στην Τρομπέτα Σάκης Μυρώνης στην Τούμπα, ενώ στην συνοδεία θα είναι η πιανίστα Χρύσα Γρένδα.

Επίσημος Προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο “Θρύλος” των Πνευστών, Αντώνης Γεροχριστοδούλου, που υπήρξε πρώτος τρομπονίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα Beethoven της Βόννης. 

Προσκεκλημένες επίσης είναι οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες, “Καποδίστριας” Κέρκυρας, Δημοτική Δερβενίου και Δημοτική Ξυλοκάστρου, ενώ στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις.

Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στον  υπέροχο εξωτερικό χώρο του Αγροκτήματος, με θέα τον Παρνασσό και ελεύθερη είσοδο για το κοινό της περιοχής.
IN