«Με τον διεθνούς φήμης κλαρινετίστα Γιάννη Καραγιαννίδη και άλλους διάσημους σολίστ, 6-8 Ιουλίου 2018 το Φεστιβάλ Πνευστών Παρνασσού.»

1598

Με τον κορυφαίο  κλαρινετίστα Γιάννη Καραγιαννίδη και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κορυφαίου τρομπετίστα, Παναγιώτη Μπαλαμού θα διεξαχθεί 6-8 Ιουλίου 2018, στο Αγρόκτημα “Αμφίκαια” το 3ο Φεστιβάλ Πνευστών Παρνασσού.  

Ο Γιάννης Καραγιαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Στα έντεκα του χρόνια ξεκίνησε σπουδές Κλαρινέτου με  τον Κοσμά Παπαδόπουλο στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου πήρε Δίπλωμα τον Ιούνιο του 2007 με Άριστα παμψηφεί, Β΄ Βραβείο και Έπαινο εξαιρετικής μουσικής επίδοσης.. Tον Οκτώβριο του 2008 ξεκίνησε τις σπουδές  του στο Hochschule für Musik und darstellende Kunst Mannheim, στην τάξη του Professor Rainer Müller-van Recum, στο πρόγραμμα Diplom Künstlerische Ausbildung, απ’ όπου πήρε Δίπλωμα τον Ιούλιο του 2010, με Άριστα και ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2011 σολιστικές σπουδές (Solistische Ausbildung) στο ίδιο πανεπιστήμιο απ’ όπου πήρε δίπλωμα το 2013 . Την περίοδο 2009-2013 σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ..

Μελέτησε με τους Aurelian Octav Popa, Petco Radev, Chen Halevi, Μίλτο Μουμουλίδη, Stefan Zillmann, Laura Ruiz Ferreres, Ole Kristian Dahl και Emmanuel Abbühl. Παράλληλα έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου όπως και έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες σε Ελλάδα, Αυστρία, Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Γερμανία διαθέτοντας ένα μεγάλο ρεπερτόριο από την κλασσική μέχρι την σύγχρονη περίοδο μουσικής..

Έχει πάρει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς (2005) Bari Β’ Βραβείο, (2008) Β’ Βραβείο στο Βουκουρέστι “EUROPAfest” της Jeunesses Musicales όπως και σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς (2007) Ά Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ξύλινων Πνευστών ‘Τέχνη’ και (2008) Α΄ Βραβείο πήρε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πνευστών του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης. Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς, την Mannheim Jazz Orchester και την Kurpfälzisches Kammerorchester Mannheim. Από το 2013 είναι μέλος του Ensemble Οrpheus Soloists. Από τον Ιανουάριο του 2013 είναι Κορυφαίος Ά στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν ακόμη οι διεθνούς φήμης, Έλληνες Σολίστ και Καθηγητές, Σπύρος Φαρρούγγιας στο Τρομπόνι, Χρήστος Καλούδης στο Κόρνο, Σάκης Μυρώνης στην Τούμπα, Θοδωρής Μαυρομμάτης στο Φλάουτο, Διονύσης Αγαλιανός στην Τρομπέτα, ενώ στην συνοδεία θα είναι η πιανίστα Χρύσα Γρένδα.

Επίσημος Προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο “Θρύλος” των Πνευστών, Αντώνης Γεροχριστοδούλου, που υπήρξε πρώτος τρομπονίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα Beethoven της Βόννης. Προσκεκλημένες επίσης είναι οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες, “Καποδίστριας” Κέρκυρας, Δημοτική Δερβενίου και Δημοτική Ξυλοκάστρου, ενώ στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνονταισυναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις.

Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στον  υπέροχο εξωτερικό χώρο του Αγροκτήματος, με θέα τον Παρνασσό και ελεύθερη είσοδο για το κοινό της περιοχής.